04.05.2024

Sparta jde do akce na Slovácku, předtím se Plzeň utká s Mladou Boleslaví

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Dva zápasy skupiny o titul ve FORTUNA:LIZE nabídne v neděli O2 TV Sport. V odpoledním duelu Plzeň přivítá Mladou Boleslav, večer pak mohou fanoušci sledovat start Sparty v nadstavbě, a to na stadionu 1. FC Slovácko. Superstudio začne ve 14.30 hodin na O2 TV Sport.

Své zápasy také rozehraje skupina o Evropu, a to zápasy Teplice–Liberec a Hradec Králové – Olomouc. „Reportérka Barbora Mlýnková promluví o Filipu Prebslovi, o ambicích Hradce Králové pohovoří Vojtěch Šilhan,“ uvedl moderátor David Sobišek.

Neděle 5. května od 15.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav

Plzeň, která prohrála jediný z posledních 16 ligových duelů, v nejvyšší soutěží s Mladou Boleslaví devětkrát za sebou neprohrála, dva z posledních tří duelů skončily remízou. „Vrcholem sezony je teď pro nás jednoznačně finále domácího poháru. Musíme ale k němu dokráčet dobrými výkony v lize, to nejde oddělit,“ řekl kouč Západočechů Miroslav Koubek.

Viktoria doma v lize s Mladou Boleslaví šestkrát po sobě neprohrála, minule ji tam neporazila po sérii pěti vítězství. „Musíme do toho jít stoprocentně, hráči musí mít dobrou herní praxi,“ doplnil trenér týmu, jenž vyhrál čtyři z posledních pěti odehraných domácích ligových zápasů.

Mladá Boleslav prohrála jediné z minulých devíti ligových utkání, na druhou stranu zvítězila v jediném z uplynulých čtyř kol. „Plzeň hraje ve velké pohodě, hlavně útočné duo Šulc a Chorý předvádí velmi kvalitní výkony,“ upozornil asistent trenéra Jan Jelínek.

Středočeši venku v lize šestkrát za sebou neprohráli – z toho si připsali pět remíz – v sezoně získali na stadionech soupeřů 18 z celkových 44 bodů. „Chceme se prezentovat dobrou organizací hry s poznatky z nerozhodného utkání z úvodu letošní jarní sezony, ve kterém jsme podali dobrý výkon. Těšíme se na tamní bouřlivou atmosféru,“ uzavřel.

„S expertem Davidem Kalivodou probereme minulý duel v Plzni, v němž Mladá Boleslav remizovala 1:1. Z hráčů se zaměříme na Tomáše Ladru nebo Matěje Vydru,“ pronesl David Sobišek. Aktuální informace přinese reportér David Nyč.

Sobota 4. května od 18.00 hodin: 1. FC Slovácko – AC Sparta Praha

Slovácko sedm kol po sobě a 10 z minulých 11 nevyhrálo, v posledních dvou odehraných ligových zápasech remizovalo. „Jsme rádi, že jsme se po nevydařeném úvodu jara dostali do elitní šestky. Nadstavba je poněkud jinou soutěží, na Mladou Boleslav i Baník ztrácíme pár bodů, takže jsou na dostřel,“ uvedl Tomáš Palinek, trenér Slovácka.

Celek z Uherského Hradiště doma v lize pětkrát po sobě nevyhrálo, z toho si připsal čtyři porážky. „Bude záležet, jak si poradíme s pražskými ‚S‘, která máme doma. To platí i pro nedělní zápas se Spartou. Chceme být nepříjemní a herně navázat na zápas v základní části, z něhož jsme ale vyšli bodově naprázdno. Věřím, že teď bychom je mohli potrápit. Musíme být efektivní v koncovce a připravené šance využít. Těšíme se a jsme připraveni odevzdat maximum,“ navázal.

Sparta posledních pět vzájemných odehraných ligových zápasů neprohrála, v této sezoně nejvyšší soutěže zdolala Slovácko v obou utkáních s celkovým skóre 8:1. Ve FORTUNA:LIZE na Slovácku třikrát po sobě neprohrála, minule ho tam v nejvyšší soutěži zdolala po dvou remízách.

„Všichni si pamatujeme, co se na Slovácku stalo před necelým rokem. V hlavách máme ale spíše poslední vzájemné střetnutí z konce února. Byl to dobrý zápas z mnoha pohledů. Obecně ale moc nepřemýšlím nad tím, co se stalo, soustředím se spíše na to, abychom i dál vítězili,“ řekl Brian Priske, trenér Sparty.

Sparta prohrála jediný z minulých 17 ligových zápasů a šestkrát kol po sobě bodovala, zaznamenala z toho pět výher. Venku v nejvyšší soutěži vyhrála sedm z posledních osmi odehraných zápasů a s 35 body je tam nejlepším týmem v ročníku.

„Víme, že to na Slovácku bude složité a soupeř se na nás dobře připraví. Bude chtít uhrát dobrý výsledek před domácím publikem. My ale budeme chtít vstoupit do nadstavby vítězně, i když budeme hrát na venku. V součtu s finále domácího poháru nás do konce sezony čeká šest finálových zápasů,“ doplnil kouč celku, který má se 70 góly nejlepší útok ligy, v posledních třech kolech dal 11 branek.

Sparta v minulém duelu v Uherském Hradiště vyhrála 3:1. „S experty Miroslavem Matušovičem a Jakubem Podaným rozebereme hlavní aspekty. Dále pohovoříme o záložníkovi Slovácka Kimovi a o sparťanském Kairinenovi,“ uzavřel s tím, že reportér Vladimír Grebennikov vyzpovídá trenéra Sparty.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME