16.05.2022

Úterní „Limbovo finále“ odvysílá O2 TV Sport

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

David Limberský, odchovanec plzeňské Viktorie, který získal pět mistrovských titulů, se v úterý 17. května 2022 oficiálně rozloučí s profesionální kariérou výjimečným zápasem. Jeho přímý přenos startuje v 17.45 hodin na O2 TV Sport.

Přímo na hřišti Doosan areny se proti sobě postaví aktuální viktoriánský tým vedený Michalem Bílkem a mužstvo Zlaté éry FCVP. Dres tohoto týmu obléknou bývalí viktoriáni z let 2011–2018, například Pavel Horváth, Marek Bakoš, Matúš Kozáčik, Václav Pilař, Milan Petržela, Jan Rezek, Vladimír Darida a další. Na lavičce tohoto výběru pak bude trenér Pavel Vrba.

„Hrozně se těším, že se sejde naše parta, se kterou jsme dokázali velké věci. Jsem rád, že prakticky všichni kluci naši pozvánku přijali a budou u toho. Myslím, že to bude hodně zajímavé i pro fanoušky. Zase uvidí všechny pohromadě, a navíc si zahrajeme fotbal proti skvělému týmu, jaký má Viktorka teď,“ uvedl David Limberský.

První ligový start si David Limberský za Plzeň připsal 2. srpna 2003 v utkání s Viktorií Žižkov, do svého posledního ligového zápasu nastoupil o necelých osmnáct let později – 8. května 2021 proti Příbrami.

Plzeňský rodák odehrál za Viktorku celkem 393 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 22 gólů. K tomu přidal dalších 91 utkání v evropských pohárech. Celkem třikrát si zahrál Ligu mistrů. Získal pět ligových titulů a nesmazatelným písmem se zapsal do historie západočeského klubu.

Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportéři: Martin Kubičík a David Sobišek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME