07.12.2021

AC Milán bude o naději bojovat s Liverpoolem

FC Liverpool

Redakce O2 TV Sport

Milánští se díky výhře na hřišti Atlética Madrid udrželi ve hře, a pokud zdolají suverénní Liverpool, mohou pomýšlet na postup do osmifinále. K průniku do vyřazovacích bojů ale budou zároveň potřebovat remízu v souběžném utkání FC Porto – Atlético Madrid.

Úterý 7. prosince 2021: AC Milán – FC Liverpool

Je to k nevíře, ale oba velkokluby se střetávají v tomto ročníku Ligy mistrů poprvé od aténského finále v roce 2007. První vzájemný duel v této sezoně Champions League dopadl lépe pro Liverpool, který na Anfield Road zvítězil 3:2, přestože o poločase prohrával 1:2.

Italský celek vstupuje do utkání jako vedoucí tým Serie A. O víkendu porazil v Salernitanu 2:0, předtím zvítězil 3:0 v Janově a dal rychle zapomenout na nedávné porážky od Fiorentiny a Sassuola.

„V prvním zápase v Liverpoolu jsme trpěli pod velkým tlakem a málo jsme se pohybovali s balónem. Tohle je aspekt, ve kterém se zítra musíme zlepšit. Máme větší znalosti o prostoru a pozicích, které budeme muset vidět při hře. Jakmile přečkáme úvodní nápor, mohou se nám otevřít prostory, ve kterých můžeme být nebezpeční,“ řekl kouč Milána Stefano Pioli.

„Musíme být hodně silní, protože úroveň bude vysoká. Čelíme jednomu z týmů, který patří mezi nejsilnější na světě. Chceme úterní zápas vyhrát. Bude to důležité utkání, ve kterém si chceme vést dobře. Přistoupíme k němu tím správným způsobem a s vítěznou mentalitou. Mají velký ofenzivní potenciál a není jednoduché jim čelit,“ dodal milánský stratég.

Liverpool má v Lize mistrů výtečnou fazonu, po pěti zápasech má plný počet 15 bodů při skvělém skóre 15:5. Anglický gigant si tak s předstihem zajistil postup do jarní fáze soutěže. Také v Premier league Liverpool válí a po vydřené výhře na Wolverhamptonu mu patří druhé místo se ztrátou jednoho bodu na první Manchester City.

„Vyhrát můžete jenom s fantastickým týmem a my jsme spokojeni s týmem, který máme. Známe se dlouho. Známe své role a náš fotbal vypadá dospěleji než v minulosti. Kluci mají mezi sebou dobré vztahy, máme dobrý tým,“ uvedl Jürgen Klopp, kouč Liverpoolu..

Domácímu celku bude chybět zraněný Simon Kjær, jenž utrpěl zranění kolene a před pár dny se podrobil operačnímu zákroku. Další velkou ranou je absence Thea Hernándeze a také dalšího krajního beka Davida Calabrii. Mimo hru jsou Ante Rebić a Olivier Giroud.

Reds rovněž nejsou kompletní. V Itálii se nepředstaví Milner, Firmino, Jones a Elliot. Vzhledem k jasnému postupu a náročnému programu v domácí soutěži se v sestavě hostí dají očekávat další změny.

Moderátor: David Sobišek. Hosté: Marek Jankulovski a Vladimír Šmicer. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Václav Pilný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME