30.08.2022

Akademie O2 TV Sport startuje

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Televizní stanice O2 TV Sport oslavila v srpnu 7. výročí své existence. Při této příležitosti se zrodil projekt Akademie, která si klade za cíl objevit a dostat na obrazovku nové a dosud neznámé tváře.

„Sedm let naší televize bylo mimořádně úspěšných. Těší mě, že jsme se stali nejsledovanějším sportovním kanálem v Česku. Rozhodně však neusínáme na vavřínech a myslíme na to, abychom si v budoucnu své postavení nejen upevnili, ale i vylepšili. Proto jsme se rozhodli realizovat myšlenku, kterou jsme nosili v hlavě už hodně dlouho,“ říká výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Do týmu moderátorů, komentátorů a reportérů patří zkušení matadoři v čele s Petrem Svěceným či Vlastimilem Kaiserem, ale příležitost od začátku dostávají i členové mladší generace. Někteří z nich se už vypracovali ve výrazné televizní osobnosti a postupně převzali zodpovědnost v řídících funkcích.

„Akademie nám umožní tyto zájemce o práci v naší televizi vyhledávat, vybírat a školit systematičtěji. Pro nás i pro ně je to jedinečná příležitost,“ tvrdí hlavní mentor a garant projektu Tomáš Radotínský. „Sám vím, jak je nesmírně důležité, aby se talentovaní lidé učili a vzdělávali pod dohledem ostřílených profesionálů. My jim hodláme předat všechny své zkušenosti a poznatky, které jsme za desítky let práce na obrazovce nabyli. Pak už záleží jen na jejich přístupu a zájmu a na tom, jak tuto šanci dokáží využít,“ dodává.

V první fázi se už během prázdnin rozběhla náborová kampaň, která láká k zaslání stručného životopisu a motivačního videa, v němž se má uchazeč představit a sdělit, co ho přivedlo k rozhodnutí přihlásit se a proč právě on je nejvhodnějším kandidátem. Nejpozději do 30. září tohoto roku je třeba zaslat přihlášku na e-mailovou adresu: akademie@o2tvsport.cz.

„Během října vybereme určité množství zájemců, které si pozveme k osobnímu pohovoru. Ti nejúspěšnější se pak stanou posluchači Akademie. Byli bychom rádi, kdyby se na konci studia vyprofilovalo několik vhodných adeptů, a ti pak dostanou nabídku pracovat v O2 TV Sport,“ prozrazuje Radotínský. „Nehledáme jen tváře pro obrazovku a mikrofon, nýbrž i technické profese. Ze své praxe známe řadu příkladů, kdy měl uchazeč ambici stát se například redaktorem a nakonec se z něj stal špičkový režisér, kameraman či střihač,“ upozorňuje.

Studium bude probíhat na podzim a v zimě v přestávce fotbalových soutěží a je zcela zdarma. „To je další benefit, který nabízíme. Zájemci mají neopakovatelnou možnost začít u nás pracovat a závisí to jen na nich – na času, nasazení a úsilí, které jsou ochotni vynaložit. Ovšem zároveň platí, že i kdyby si tenhle sen nakonec nesplnili, odejdou s řadou cenných zkušeností, které se jinak nedají získat,“ dodává Kindernay.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME