16.03.2022

Atlético vyhrálo v Manchesteru a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Twitter Antoine Griezmann

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Atlética Madrid zvítězili v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United 1:0 a postoupili mezi nejlepších osm týmů soutěže. Jedinou brankou rozhodl v 41. minutě levý obránce Renan Lodi.

United mohli jít do vedení po čtvrthodině hry, Elanga ale ve velké šanci trefil z bezprostřední blízkosti jen hlavu brankáře Oblaka. A tak udeřilo Atlético – Félixův gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, po dalším nebezpečném protiútoku už se ale prosadil po Griezmannově přetaženém centru hlavou Renan Lodi. Brazilský bek navázal na výborný výkon z domácího duelu, ve kterém přihrál na jedinou branku svého týmu.

První měření sil v Madridu skončilo remízou 1:1, a tak Rudí ďáblové museli skórovat, aby si vynutili alespoň prodloužení. Po změně stran soupeře zatlačili, v největší šanci ale vytáhl Oblak vynikající reflexní zákrok proti Varaneho hlavičce.

Do žádné příležitosti se tentokrát nedostal ani Cristiano Ronaldo, jenž v sobotu rozhodl hattrickem ligový zápas s Tottenhamem. Hvězdný Portugalec teprve potřetí v kariéře nevystřelil v utkání Ligy mistrů na bránu a Manchester neporazil Atlético ani ve čtvrtém vzájemném duelu v evropských pohárech.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME