27.09.2021

Baník jede: smetl Bohemians 4:1 a počtvrté v řadě bodoval

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Přestože fotbalisté Baníku Ostrava prohrávali s Bohemians 0:1, proměnili souboj s Pražany ve své povedené představení. Slezané vstřelili čtyři góly během 36 minut. Ostravané sice dohrávali necelou čtvrthodinu bez vyloučeného Kuzmanoviče, přesto bez komplikací zvítězili i ve čtvrtém domácím utkání v ligové sezoně. Pražané v nejvyšší soutěži podruhé za sebou prohráli při skóre 2:9.

Baníku v zápase proti Bohemians vyšla sázka na rozestavení se dvěma hrotovými útočníky a získal vysokou výhru 4:1. „Mohli jsme tak vyvinout větší tlak a zároveň být vzadu kompaktnější. Obdrženým gólem jsme si to zkomplikovali, ale jsem rád, že jsme to zvládli a do změny rozestavení jsme šli,“ chválil kouč Ondřej Smetana.

Jak utkání viděl kouč hostí Luděk Klusáček? „V první půli jsme promarnili spoustu šancí, z první akce ve druhé jsme dostali gól. Baník pak zalezl, hrál na brejky a zužitkoval vše, co měl. Výsledek je pro nás velmi krutý, ale když nedáme gól do prázdné branky, nemůžeme vyhrát,“ povzdechl si.

Nemanja Kuzmanović přispěl k výhře Baníku nad Bohemians svým čtvrtým gólem proti tomuto soupeři, ale po dvou žlutých nedohrál. „Hodně nám pomohl vyrovnávací gól, po druhém už jsme byli jednoznačně lepší. A mé karty? První byla za ruku, která byla v přirozené poloze, druhá za lehký dotek soupeře,“ nelíbilo se mu.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME