20.11.2021

Baník srovnal dvoubrankové manko a remizoval s Viktorií

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy a Plzně si v 15. kole FORTUNA:LIGY rozdělili po bodu za remízu 2:2.

Zápas se lépe vyvíjel pro hosty ze západu Čech, kteří se díky gólům Mosquery a Beauguela v prvním poločase ujali vedení 2:0. Ve druhém dějství však snížil a následně vyrovnal na konečných 2:2 domácí Klíma. Plzeň v Ostravě neprohrála dvanáctý ligový zápas po sobě.

Baník zapsal v sobotu třetí ligovou remízu v řadě. „Chtěli jsme začít jinak. Myslím ale, že v zápase jsme byli. Bylo to o kontaktním gólu. Chtěli jsme ho dát před 70. minutou, to se těsně povedlo. Pak jsme Plzeň zatlačili a podařilo se nám i srovnat,“ okomentoval comeback svého týmu kouč Ondřej Smetana v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Útočník Jiří Klíma se proti Plzni dostal na trávník až po hodině hry za stavu 0:2. Nakonec se ale stal hráčem utkání, už po sedmi minutách na hřišti snížil a o čtvrt hodiny později vstřelil i vyrovnávací branku. „Jsem rád, že jsem pomohl k bodům. Pochvala pro celý tým,“ oddechl si čtyřiadvacetiletý forvard, který se v lize trefil poprvé od poloviny srpna.

Trenér Viktorie Michal Bílek pochválil výkon útočníka Tomáše Chorého, který zaskočil na postu stopera. „Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Vypadlo nám hodně hráčů v defenzivě, už nebylo ani koho střídat,“ řekl po remíze 2:2.


FC Baník Ostrava – FC Viktoria Plzeň 2:2 (0:2).

Branky: 67. a 83. Klíma – 12. Mosquera, 36. Beauguel z penalty. Rozhodčí: Petřík – Hájek, Leška – Adámková. Žluté karty: Juroška, Fleišman, De Azevedo, Smetana (trenér) – Beauguel, Sýkora. Diváci: 6774.
Ostrava: Budinský – Juroška (46. De Azevedo), Svozil, Lischka, Fleišman – Ndefe, Tetour, Kaloč (66. Budínský), Kuzmanovič (59. Klíma), Buchta (59. Sor) – Almási. Trenér: Galásek.
Plzeň: Hruška – Havel, Chorý, Hejda, Sýkora – Janošek, Bucha – Kopic (78. Kayamba), Káčer (65. Čermák), Mosquera – Beauguel. Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME