27.09.2021

Bohemians vedli, Slavia ale pětigólovou smrští ovládla vršovické derby

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie po obratu a pěti gólech po přestávce zvítězili v pražském vršovickém derby na půdě Bohemians 1905 vysoko 5:1. Klokany poslal do vedení ve 22. minutě Jan Chramosta, obhájce titulu ale po změně stran v rozmezí necelých 10 minut vsítil hned tři branky. V 56. minutě z penalty srovnal Nicolae Stanciu, za chvíli otočil stav střídající Ondřej Lingr a vzápětí zvýšil Jan Kuchta. Poté ještě další pokutový kop proměnil střídající Michael Krmenčík a skóre uzavřel Ivan Schranz.

„Ani první půle od nás nebyla úplně špatná, ale Bohemka hrála skvěle. V té druhé rozhodl výkon týmu a produktivita v pokutovém území,“ hodnotil Jindřich Trpišovský vysokou výhru svého týmu. A v rozhovoru pro O2 TV Sport připomněl i aktuální problém sešívaných: „V tuhle chvíli máme vlastně jediného zdravého stopera, takže promýšlím varianty.“

Po půli Bohemians nad Slavií vedli, nakonec ale museli skousnout nepříjemnou prohru. „Možná to vyzní trošku komicky, ale zápas jsme měli rozehraný na to, abychom ukončili sérii Slavie. Nicméně ve druhém poločase tam přišlo příliš mnoho chyb a Slavia to při své kvalitě potrestala,“ uznal kouč Luděk Klusáček.

První gól ve slávistickém dresu a k tomu dvě asistence, taková je bilance Michaela Krmenčíka z vršovického derby. „Penaltu jsem si sám vzal. Nico to měl v ruce, já jsem říkal, jestli si to můžu kopnout. Že bych si chtěl dát první gól za Slavii,“ prozradil a popsal také, jak mu to na hřišti klape s Janem Kuchtou.

Slavia v Ďolíčku vyrovnala z pokutového kopu, ve hře byl VAR. „Situaci jsem bohužel na hřišti neviděl dobře, neviděl jsem tam kontakt. Po informaci od videorozhodčího, ať si jdu situaci prohlédnout, jsem viděl, že došlo ke zjevnému kopnutí. Stačil mi jeden záběr, bylo to jasné,“ popsal sudí Ondřej Berka pro O2 TV Sport.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME