01.12.2021

Brno i Liberec chtějí vzhůru. Kdo se nastartuje?

HC Kometa Brno / Vít Golda

Redakce O2 TV Sport

Souboj dvou velkoklubů, které se nacházejí v suterénu tabulky, nabídne středeční dohrávka 28. kola hokejové extraligy. Studio před startem duelu Bílých Tygrů s Kometou, které dělí jediný bod, startuje v 17.30 hodin.

Liberec v neděli nebodoval na ledě Sparty. „Chtěli jsme navázat na předchozí dvě výhry, ale nehráli jsme dobře. Měli jsme čtyři zbytečná vyloučení a soupeř dokázal jednu přesilovku využít. Navíc ve druhé třetině Sparta potrestala naše hloupé chyby a vytvořila si rozhodující náskok. Musíme být lepší také v ofenzivě, na jeden gól se těžko vyhrává,“ uvedl kapitán Petr Jelínek.

Pod Ještědem řeší akutní problémy s marodkou. Dlouhodobě jsou mimo hru Ladislav Šmíd s Ondřejem Vitáskem, oba se podrobili operaci. Zlomený prst vyřadil ze sestavy T. J. Melancona. „U obou stěžejních beků probíhá rekonvalescence podle plánu. Ondra Vitásek už dokonce bruslí na ledě. V tuto chvíli hledáme obránce na trhu, ať už na dočasnou výpomoc, či posílení kádru,“ informoval trenér Patrik Augusta.

Ani útočné řady nejsou v plné síle. S poraněním v horní části těla se potýká zkušený Michal Birner, v pondělí ale začal s tréninkem. Po zranění prstu bude připravený naskočit slovenský forvard Martin Faško-Rudáš.

Jihomoravané jsou v tabulce třináctí, v posledních dvou duelech odešli poraženi. „S Hradcem to minule byla katastrofa. Vůbec jsem nepochopil, co jsme předváděli. Nulové nasazení,“ utrousil v rozhovoru pro klubový web majitel Libor Zabránský poté, co jeho tým doma podlehl 1:3 Mountfieldu HK.

„Musíme se vrátit k tomu, co jsme hráli v Českých Budějovicích nebo s Litvínovem. Pokud nebudou hráči bojovat, hrát obětavě a padat po hubě do střel, přijdou změny. Zkrátka seženeme jiné hráče,“ varoval důrazně.

Jeho tým také trápí plná marodka: chybějí obránci Vladimír Roth a Dalimil Mikyska, útočníci Petr Holík, Andrej Kollár a Brandon Magee. Kometa tak reaguje stažením Tomáše Šoustala z Českých Budějovic, se Zlínem vyměnila Alexandra Malleta za odchovance Adama Zbořila.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Libor Basík a Jan Velart. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME