05.08.2022

Brno jede do Olomouce, Bohemians vyzvou Baník

FORTUNA:LIGA

Redakce O2 TV Sport

Atraktivní zápasy nabídne sobotní rozpis 2. kola FORTUNA:LIGY v nové sezoně. V rámci hlavního programu na O2 TV Sport budete moci zhlédnout duel Sigmy se Zbrojovkou a poté zápas Baníku na půdě Bohemians. Studio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 15.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal v nedělním odpoledním menu nabídne souboj Liberce s Teplicemi a duel Plzeň–Pardubice.

Sobota 6. srpna od 16.00 hodin: SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno

Sigma v odpoledním programu přivítá doma v prestižním moravském souboji Zbrojovku Brno. Hanáci vkročili do nové sezony excelentně. Na půdě ostravského Baníku vyhráli jasně 3:0 po brankách Mojmíra Chytila, Juraje Chvátala a Jana Sedláka. Teď budou chtít potvrdit skvělý výsledek doma.

„Máme v sobě i po prvním utkání pokoru, to je důležitý atribut. Chceme se dívat sami na sebe a zopakovat výkon z Ostravy. Zvládli jsme první utkání a rádi bychom zvládli i to druhé. Pokud by se to povedlo, tak by se vstup do sezony dal označit za velmi podařený,“ uvedl trenér Václav Jílek pro www.sigmafotbal.cz.

„Brno bude nejspíš bude sázet na pevnou defenzivu, má v týmu hráče, kteří jsou šikovní v přechodové fázi. Nahoře je velmi silný Řezníček, o kterého se budou opírat jako v prvním zápase sezony. Ke každému soupeři máme respekt. Nelze říct, že by v lize byl slabý soupeř. První kolo to podle mě jednoznačně dokázalo. Jestli je Brno nováček, nebo ne, to nehraje roli. Jeho tým je ustálený a podle mě i hladový, což ukázal v prvním zápase proti Slovácku. Nečeká nás jednoduchý soupeř,“ doplnil Jílek.

Zbrojovka, která je v první lize letos nováčkem, v úvodním utkání nového ročníku remizovala doma se Slováckem 2:2. O její branky se podělili Michal Ševčík a Jakub Přichystal. „Čeká nás atraktivní a vyhecovaný zápas, další moravské derby. Rádi bychom v něm potvrdili výkon z domácího utkání proti Slovácku,“ pověděl Richard Dostálek, trenér Jihomoravanů.

Brno venku v lize čtyřikrát v řadě nevyhrálo. „K utkání přistupujeme s maximálním respektem. Olomouc má za sebou výborné první kolo. Odehrála fantastický zápas, v němž byla nesmírně produktivní. O to víc musíme dbát na poctivost a disciplínu. Těšíme se také na pěknou fotbalovou atmosféru,“ doplnil kouč Zbrojovky.

V odpoledním programu si svou premiéru v roli reportéra užije Antonín Rosa, který z Liberce nejprve přinese informace o tom, jak Slovan chce navázat na svou výhru na Spartě v úvodním kole nové sezony. „Reportér Vladimír Grebennikov se poté přihlásí z Plzně s aktuálními změnami v sestavě pro duel s Pardubicemi,“ poznamenal Michal Hrdlička, moderátor studia.

„S expertem Petrem Mikolandou se u našeho hlavního odpoledního utkání zaměříme v dresu Sigmy na Mojmíra Chytila, u Zbrojovky probereme její možnosti na pozici stopera,“ doplnil s tím, že reportérka Denisa Doležalová vyzpovídá olomouckého kouče Václava Jílka.

Sobota 6. srpna od 19.00 hodin: Bohemians Praha 1905 – FC Baník Ostrava

Bohemians po nečekaně vysokém úvodním triumfu v Jablonci čeká v Ďolíčku Ostrava. „Výhra 3:0 v úvodu ligy byla nad naše očekávání, takový výsledek jsme nepředpokládali. Beru to ale s pokorou,“ nechal se slyšet trenér Jaroslav Veselý, který v pondělí oslaví 45. narozeniny.

„Klokani“ doma vyhráli poslední dva soutěžní zápasy, předtím ale na svém stadionu šestkrát v řadě nezvítězili. „Výhra bude k ničemu, pokud ji nepotvrdíme bodovým ziskem s Ostravou. Ideálně bychom chtěli zvítězit, abychom potěšili i naše fanoušky doma,“ doplnil.

Baník pod trenérem Pavlem Vrbou stejným poměrem doma podlehl Olomouci. Slezanům se však proti vršovickému celku daří, v lize s nimi neprohrál devětkrát po sobě, z toho osmkrát vyhrál. „Týden byl složitější v tom, že jsme doma s Olomoucí dostali tvrdý direkt. Podali jsme špatný výkon, uvědomujeme si to. Některé věci jsme si museli vyhodnotit a věříme, že výkon z domácího zápasu odčiníme,“ prohlásil Pavel Vrba, kouč Ostravy.

Slezané venku v lize šestkrát v řadě nevyhráli. „Bohemka zvládla první kolo v Jablonci. Její způsob hry je atypický tím, že nastupuje v tříobráncovém systému. Má vysoké hráče, velmi nebezpečné standardní situace, dlouhé auty, zkušené hráče uprostřed. Musíme na to všechno být připraveni a věřím, že to zvládneme,“ dodal.

„S experty Janem Rezkem a Petrem Švancarou probereme vzájemnou ligovou bilanci obou soupeřů. Reportér David Sobišek s hlavním trenérem Baníku probere, jak pracoval s týmem po prohře s Olomoucí,“ doplnil Michal Hrdlička.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME