22.11.2021

Chelsea chce v souboji s Juventusem stvrdit svůj postup

Juventus FC

Redakce O2 TV Sport

Úřadující šampion Ligy mistrů se doma v Londýně představí proti Juventusu, který dosud ovládá celou skupinu H, neztratil v ní ještě ani bod. Předzápasové studio startuje ve 20.20 hodin na Premier Sport 2. Moderátor Petr Svěcený bude nejen toto utkání glosovat s Radoslavem Kováčem a Vladimírem Šmicerem.

Domácímu týmu sice k postupu mezi šestnáct nejlepších týmů stačí jen bod, ale chce víc. Dokáží svěřenci Thomase Tuchela vrátit Staré dámě poslední vzájemnou porážku 0:1 stejným způsobem?

Úterý 23. listopadu 2021: Chelsea FC – Juventus Turín

Takřka rozhodnuto je o tom, kdo ze skupiny H poskočí do vyřazovacích bojů. Juventus má po čtyřech výhrách splněno, Chelsea na druhém místě stačí jen jediný bod k stoprocentní jistotě. Londýňané ale pomýšlí na vítězství, k takovému úspěchu vede ceste přes výhru o tři a více branek.

To se Chelsea povedlo v sobotu na hřišti Leicesteru City a upevnila si své postavení na čele ligového žebříčku. Na druhý Manchester City má v tuto chvíli tříbodový náskok. Modrobílí nejsou pouze ofenzivní mašinou, trenér Tuchel hodně zapracoval i na defenzivě. Chelsea udržela čisté konto v šesti z posledních osmi soutěžních utkání. Nejen to, Blues navíc v této sezoně ještě nedostali víc než jednu branku za zápas!

Trenér Tuchel může počítat s útočníkem Timem Wernerem, jenž při posledním utkání usedl alespoň na lavičku. Romel Lukaku bude podle aktuálních informací ještě delší dobu mimo hru, stejně jako Mateo Kovačić, otazník visí nad startem Kaiem Havertzem. Naopak dohromady by se měl včas dát španělský obránce Marcos Alonso.

„Zkusíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli úterní zápas i celou skupinu. Šanci postoupit z prvního místa budeme mít jenom tehdy, když Juventus porazíme,“ řekl trenér londýnského mužstva Thomas Tuchel na tiskové konferenci.

Juventus také nenastoupí v plném složení, bude se muset pravděpodobně obejít bez kapitána Chielliniho, obránce Danila a záložníka Ramseyho. Paulo Dybala zatím není zcela fit a asi nenaskočí do základní sestavy. Mírné svalové zranění si z plnění reprezentačních povinností odnesl taky křídelník Bernardeschi.

Juventusu patří po nepovedeném startu do sezony, Allegriho svěřenci ale zabrali a jsou již osmí s hratelnou ztrátou jen čtyř bodů na Ligu mistrů. Juventus si dokázal zajistit postup s předstihem: všech na čtyři utkání vyhrál při skóre 9:2.

Po skončení přímého přenosu a studiových rozborech Premier Sport 2 nabídne jako vždy sestřihy všech osmi zápasů tohoto hracího dne.

Moderátor: Petr Svěcený. Hosté: Radoslav Kováč a Vladimír Šmicer. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME