27.11.2021

Dynamo třemi góly v oslabení otočilo duel se Slováckem

SK Dynamo České Budějovice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Českých Budějovic senzačně v deseti zvrátili zápas 16. kola první ligy se Slováckem a zvítězili 3:2.

Hosté vedli po gólech Jana Kalabišky a Lukáše Sadílka 2:0 a od 69. minuty hráli přesilovku po vyloučení domácího Jakuba Hory. V 72. minutě ale snížil střídající Matěj Valenta a v závěru dokonal málokdy vídaný obrat v početní nevýhodě dvěma brankami Fortune Bassey. Slovácko prohrálo poprvé po osmi kolech, Dynamo doma v lize podruhé za sebou zvítězilo.

„Klobouk dolů před klukama. Škoda, že tu nemohlo být víc lidí, tenhle večer se zapíše do historie klubu,“ smekl trenér David Horejš před výkonem svých svěřenců v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Nejlepším hráčem utkání mezi Českými Budějovicemi a Slováckem byl vyhlášen brankář Dynama Vojtěch Vorel. K obratu na 3:2 přispěl chycenou penaltou i parádním zákrokem ze samotného závěru. „Za penaltu jsem rád, ale pak tam zase byl ten druhý gól, kdy jsem klukům nepomohl. Je práce celého týmu, že jsme to takhle zvládli,“ vyzdvihl šestadvacetiletý gólman týmový výkon.

„Celkové podcenění situace, asi jsme mysleli, že se nemůže nic stát. Slevili jsme od své hry, poctivosti, a bez toho se vyhrát nedá. Budeme si o tom muset popovídat,“ kroutil hlavou kouč Martin Svědík po kolapsu svého týmu.


SK Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 3:2 (0:1).
Branky:
81. a 84. Bassey, 72. Valenta – 19. Kalabiška, 52. Sadílek. Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Petřík. Žluté karty: Valenta, Horejš (trenér) – Sadílek, Havlík, Daníček. Červená karta: 68. Hora (České Budějovice). Diváci: 822 (omezený počet).
České Budějovice: Vorel – Čolič (90.+5 Škoda), Králik, Sladký, Skovajsa – Čavoš (64. Valenta), Hora – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršič (46. Tolno) – Bassey (90.+7 Javorek). Trenér: Horejš.
Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Sadílek (88. Šašinka), Havlík – Petržela (75. Navrátil), Kohút (66. Daníček), Holzer (75. Tomič) – Jurečka. Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME