26.01.2023

Dynamo vyřadilo dres Petra Sýkory a zdolalo Plzeň

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 42. kola extraligy Plzeň 4:3 a přehráli tak Indiány i počtvrté v sezoně.

Východočeši otočili během druhé části stav z 1:2 na 4:2 a připsali si sedmou výhru za sebou, aniž by během úspěšné série ztratili jediný bod. Vítězný gól dal obránce Jan Košťálek. Dynamo tak vede tabulku už s dvanáctibodovým náskokem na druhé Vítkovice.

Duelu předcházel ceremoniál, při kterém bylo slavnostně vyvěšeno číslo 37, s nímž hrál za Pardubice útočník Petr Sýkora. Východočeský klub navždy vyřadil toto číslo ze své sady.

Sýkora se stal třináctým hráčem v historii pardubického klubu, jehož číslo bylo slavnostně vyřazeno. „Chtěl bych poděkovat vedení klubu a všem, kteří se podíleli na přípravě pro mě tak úžasného večera. Moc si toho vážím. Děkuji rodině, kamarádům, spoluhráčům i trenérům. A v neposlední řadě vám divákům. Bylo mi ctí tady hrát,“ řekl Petr Sýkora v závěru ceremoniálu na ledové ploše.

V české extralize nastupoval výhradně v dresu Pardubic. Včetně baráže odehrál 919 utkání s oslnivou bilancí 393 branek a 280 asistencí. S Východočechy vyhrál dvakrát mistrovský titul, rovněž dvakrát se stal nejlepším střelcem soutěže. V Dynamu Sýkora stále pracuje jako skaut a trenér individuálních dovedností.

Po utkání byl pak na ledě společně s hráči Dynama při děkovačce. „Bylo to nečekané, protože jsem ještě dvě minuty před koncem nic nevěděl. Na druhou stranu to bylo krásné. Rád jsem to zase viděl z ledu,“ řekl Sýkora, který i po zápase slyšel obrovský aplaus pardubické arény, když se zúčastnil děkovačky.

„Od druhé třetiny jsme rozjezdili nohy, presovali je, sbírali puky. Tahle část o zápase rozhodla. Jsem rád, že mužstvo přispělo k takové události výhrou,“ pochvaloval si pardubický trenér Radim Rulík v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

„Třicet sedm minut bylo velmi slušných, pak jsme ale během dvou tří minut dostali tři góly. Pořád jsme věřili, že se to dá zlomit, ale bohužel už nám pak chyběl čas,“ litoval plzeňský kouč Petr Kořínek.

HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 4:3 (1:2, 3:0, 0:1).
Branky a nahrávky:
5. T. Zeman (Poulíček, D. Musil), 35. Vondráček (A. Musil, Mandát), 38. Cienciala (Hyka, J. Kolář), 39. Košťálek (T. Dvořák, T. Zohorna) – 8. Baránek (Schleiss), 10. Schleiss (Suchý), 56. Holešinský (Kodýtek, Kaňák). Rozhodčí: Pražák, Kika – Lederer, J. Ondráček II. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 9867.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME