11.09.2021

Extraligový start ozdobil čtyřmi góly Jiří Černoch

HC Energie Karlovy Vary / Aleš Bedlík

Redakce O2 TV Sport

Hokejoví fanoušci se dočkali: opět se rozeběhla česká nejvyšší soutěž. Mistr z Třince do ní vstoupil v televizním utkání na O2 TV Sport zřetelnou výhrou 4:0 proti Českým Budějovicím. Výjimečným počinem se blýskl v utkání Energie s Kometou karlovarský Jiří Černoch, když dokázal vsítit čtyři branky. Hned trojice brankářů vychytala čisté konto. Mezi významné události startu nového ročníku se rovněž řadí návrat Davida Krejčího, jenž gólem pomohl k dvoubodové výhře Olomouce nad Mladou Boleslaví.

Motor odjel od mistra bez bodu i bez gólu

Plni očekávání vstoupili do nového ročníku českobudějovičtí hokejisté, kteří zavítali v rámci prvního kola do Třince s touhou vyloupit WERK ARENU. Parta okolo kapitána Milana Gulaše ale vyslala na bránu Marka Mazance pouhých 14 střel, z nichž se navíc žádná neujala. Jako první brankář v klubové historii tak Mazanec vychytal při premiérovém startu za Slezany čisté konto.

„Třinec ukázal, jak chce působit, jak chce hrát a hlavně, že chce vyhrávat. Oceláři dobře bruslili, parádně napadali rozehrávku Motoru, měli spoustu střel a dostávali tak soupeře pod tlak. Rozdíl mezi oběma soupeři panoval i v efektivitě, ta se naplno projevila v přesilových hrách,“ zhodnotil televizní utkání expert O2 TV Sport Miloslav Gureň.

Jiří Černoch – Kometa Brno 4:3

Ve svou one man show proměnil karlovarský útočník Jiří Černoch zápas Energie s Kometou. Západočeši zdolali brněnský tým 4:3, když se právě pětadvacetiletý forvard podepsal pod všechny úspěšné trefy domácích. Na hattrick nebo více branek v jediném utkání dosud Jiří Černoch nikdy nedosáhl, jeho maximem byly čtyři dvougólové zápasy.

„Upřímně ani nevím, co vám k tomu říct. Jsem z toho pořád v šoku. Důležitá je ale ta výhra a v neděli další zápas. Říkal jsem si, že by to mohlo přijít. Vždy jsem dal dva góly a vloni jsem snad čtyřikrát mohl dát hattrick. Jsem rád, že jsem ho konečně dal a také si to můžu odškrtnout,“ řekl v rozhovoru pro www.hokejkv.cz.

David Krejčí nastoupil opět za Olomouc

Velkou událostí hokejového léta byl návrat Davida Krejčího do české nejvyšší soutěže. Vítěz Stanley Cupu a jeho dvojnásobný nejproduktivnější hráč na sebe poprvé od 15. března 2001 navlékl olomoucký dres. Tehdy za Moru bojoval v dorostu, nyní pomohl i jednou gólovou trefou k její výhře 3:2 v prodloužení nad Mladou Boleslaví.

„Doufám, že mé výkony budou lepší a lepší. Dlouho jsem nehrál, chybí mi zápasová fyzička. Na tréninku to je dobré, ale zápas je vždy o něčem jiném. Mám rád, když hraju všechno. Přesilovky jsme nehráli úplně špatně, i když všechny se nám rozhodně nepovedly. Beci to hodně stříleli. Po takových střelách od modré čáry padá hodně gólů, bohužel dnes nám to tam v přesilovce nepadlo. Když však na tom budeme pracovat, je to jen otázka času. Rozdíl mezi obránci v NHL a extralize se těžko popisuje. Moc soubojů jeden na jednoho jsem tam neměl. Je to všechno o sehrávání,“ uvedl pro www.hc-olomouc.cz pětatřicetiletý útočník.

Tři brankáři vychytali čistá konta

V úvodním extraligovém kole se dařilo i gólmanům. Výhru 4:0 Třince nad Českými Budějovicemi, a tedy i nulu pro Marka Mazance jsme zmínili. Svou premiéru v novém dresu oslavil bezchybnou prací i pardubický Dominik Frodl, který zneškodnil všech 18 střel svých bývalých plzeňských spoluhráčů a pomohl Dynamu k vítězství 4:0.

Stoprocentní výkon podal i Petr Kváča, který dovedl Liberec k výhře 1:0 nad královéhradeckým Mountfieldem. Jediný gól duelu vstřelil Ladislav Šmíd. „Díky fanouškům byla oproti minulé sezoně skvělá atmosféra, jsem rád, že nás přišli podpořit. Kluci výborně blokovali střely, bylo to trochu ostřejší. S Hradcem je to vždy urputné. Mají dobrý tým, hodně bruslí. My se na ně ale připravili a rozhodl jediný gól. Chtěli jsme dobře vykročit a to se nám povedlo,“ nechal se liberecký brankář slyšet v rozhovoru pro www.hcbilitygri.cz.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 16. září 2021 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 17. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 23. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME