25.06.2022

Golfová senzace na obzoru: dvě Češky v Berouně útočí na titul

Tipsport Czech Ladies Open / Anna Krčmářová

Redakce O2 TV Sport

Pozornost ženského evropského golfu je upřena do středočeského Berouna. Na čtvrtém ročníku turnaje Tipsport Czech Ladies Open se schyluje k senzaci, v desítce nejlepších jsou aktuálně čtyři české golfistky. Jana Melichová s Klárou Spilkovou mají dokonce blízko k titulu.

Druhé kolo bylo dnes v Royal Beroun Golf Clubu rozehráno se zpožděním více než dvou hodin, neboť po celonočním vytrvalém dešti bylo hřiště pořádně podmáčené. Jenže domácí hráčky ranní oddálení nijak neznervóznilo a na hřiště vtrhly zhurta. V elitní desítce se neustále pohybovaly čtyři hráčky a na stejných pozicích dokráčely vesměs i do klubovny.

V TOP 10 po dohrání kompletního kola těsně před soumrakem všechny čtyři české hráčky zůstaly a amatérka Jana Melichová s Klárou Spilkovou (obě −11) jsou dokonce jen těsně za dvojicí Nicole BruchEstrup /Dán./ a Emma Spitz /Rak./ (obě −12).

Především výkon amatérky Melichové je senzací turnaje a dnes se k jejímu flightu přidávalo stále více diváků. Denní skóre −7 ji katapultovalo na dělené třetí místo. „Po pár jamkách jsem věděla, že to bude v pohodě, že to půjde. V závěru už jsem myslela na to, abych hlavně nic nepokazila, tušila jsem, že jsem asi vysoko,“ svěřila se jako vždy klidná hráčka, která plánuje přestup k profesionálům teprve po podzimním mistrovství světa družstev.

Proto, i kdyby vyhrála, může kvůli svému statusu vyinkasovat maximálně 1000 dolarů, zatímco vítězka profesionálka by brala 30 000 eur.

Klára Spilková je další Češkou, která je na společném děleném třetím místě. Potvrzuje se, že její forma je na vzestupu a ráda by přidala ke svému prvnímu titulu z Maroka (2017) další profesionální titul. V neděli se tak mohou čeští diváci těšit na skutečné vyvrcholení a možný souboj domácích hráček o titul. Nic na tom totiž nezměnil ani odpolední program, kdy se podařilo do horních pater leaderboardu proniknout jen pár zahraničním hráčkám.

Do soutěžení o čelní místa se navíc mohou v případě vydařeného dne zapojit ještě i (7. místo) další amatérka Patrice Macková (−6) a Sára Kousková (−5). „Já se dnes hodně psychicky nadřela, ale jsem ráda, že jsem se udržela vysoko a zítřek bude zase nový. Těším se na skvělé počasí, přijde určitě i hodně diváků, bude to pěkný den,“ uvedla novopečená profesionálka Kousková, která figuruje na děleném desátém místě. Těsně za ní je také třináctá Tereza Melecká (−4).

Cutem do finále prošlo nakonec osm českých hráček z patnácti, které do turnaje odstartovaly, a tak budou příznivci tuzemského golfu mít velkou možnost výběru, komu přímo na místě nebo u přenosu O2 TV Sport držet palce.

Od berounské neděle se dá očekávat, že to bude i díky českým barvám skutečný svátek špičkového světového golfu. Start prvních flightů je plánován na 8.30 hodin, televizní přenos v 11.00 hodin.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME