17.09.2021

Hit Sparta–Oceláři nadchl. Vyletí Kometa vzhůru?

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Čtvrté extraligové kolo muselo nadchnout nejednoho hokejového fanouška. Po čtvrteční výhře Brna nad Pardubicemi 3:2 se pokračovalo v pátek, televizní přenos z O2 areny, kam dorazil Třinec, musel bavit, vždyť v něm padlo jedenáct gólů!

Třinec poprvé v historii nastřílel sedm gólů na Spartě

Tenhle zápas sliboval velkolepou podívanou a i přísný fanoušek musel přenos na O2 TV Sport kvitovat. Souboji Sparty s Třincem nechybělo nic: vysokorychlostní hokej, mnoho gólů, šarvátky, vypjaté momenty, oba týmy vystřídaly brankáře. Zkrátka tenhle zápas bavil! Produktivní Třinec se prosadil sedmkrát z dvaceti pokusů a bral v Praze výhru 7:4.

„Viděli jsme zápas kvalitativně jako ty nejlepší v play off. O2 arena sledovala výbornou hokejovou podívanou předních celků. Tenhle hokej bavil!“ rozplýval se po přímém přenosu expert O2 TV Sport Roman Málek.

Kometa uhájila náskok a poprvé brala tři body

Kamery O2 TV Sport ve čtvrtek snímaly hokejovou klasiku mezi brněnskou Kometou a pardubickým Dynamem. Domácí vedli už o tři góly, nakonec se po dvou trefách Východočechů museli o výhru strachovat. Uhájili ji ale a poprvé v sezoně bodovali naplno.

„Jsme rádi, že jsme před domácími fanoušky vyhráli za tři body. Určitě se to počítá. Tady v Brně nás jednoznačně ženou fanoušci, což nám pomáhá. Doufám, že doma budeme takhle pokračovat a venku se zlepšíme,“ řekl pro www.hokej.cz útočník Daniel Rákos, který vstřelil vítěznou branku do sítě svého mateřského klubu.

Jágrova trefa v Liberci nestačila

Zatím bez bodu se na posledním místě tabulky krčí nováček z Kladna. Rytíři na libereckém ledě dřeli, o vítězství favorita rozhodl povedenou ranou od modré Tomáš Filippi v 50. minutě.

„Všichni jsme věděli, jak těžký zápas to bude. Celých šedesát minut nám ukázalo, že jsme měli pravdu. Byla to válka a boj o každý centimetr. Kladno nám nedalo nic zadarmo, jsou to pro nás zlaté tři body,“ řekl pro www.hcbilitygri.cz střelec rozdílové trefy.

V utkání se prosadil i Jaromír Jágr, kladenská legenda tak posunula extraligový rekord pro nejstaršího střelce na 49 let a 215 dní.

Gulaš předčil Krejčího

Třetí výhru v řadě braly České Budějovice. Motor si na svém ledě před takřka zcela zaplněným hledištěm poradil s Olomoucí 5:2 a v průběžné tabulce vystoupal na druhou pozici. Za Hanáky se opět gólově prosadil David Krejčí, v domácím dresu rovnou dvakrát skóroval Milan Gulaš a posunul se do čela tabulky střelců.

„Těší nás, že jsme uspěli proti kvalitnímu týmu s vynikajícím rozdílovým hráčem, na kterého je radost se dívat. Olomouc je silná, hrát proti ní není nic příjemného. Tím víc si vážíme vítězství,“ řekl po třetí výhře v řadě Jaroslav Modrý, kouč Motoru.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 23. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 24. září 2021 od 17.00 hodin: HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 30. září 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Olomouc
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME