27.09.2021

Hradec otočil derby, Sparta přetlačila Kometu, Krejčí pálí dál

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Atraktivní program nabídlo osmé extraligové kolo. Poprvé v této sezoně se utkali oba východočeští rivalové, do O2 areny přišla návštěva sezony a David Krejčí se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Z 0:2 na 5:2. Mountfield vévodí východu Čech

Pardubice si brousily zuby na Hradec Králové, ještě v poslední minutě druhé třetiny na jeho ledě vedly o dvě branky. Jenže Mountfield předvedl velkolepý obrat, Jordann Perret gólem do šatny snížil a třetí třetinu ovládl domácí celek čtyřgólovou kanonádou.

„Začátek utkání nebyl z naší strany ideální. Všude jsme byli později, nešly nám nohy. Hodně nám pomohl kontaktní Perretův gól, ten to zlomil. Fanoušci byli fantastičtí, hnali nás od prvního momentu a nebýt jich, asi by to nedopadlo dobře,“ děkoval svým příznivcům královéhradecký zadák Bohumil Jank v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.

Kometa dvakrát vedla, Sparta nakonec urvala druhý bod

Parádní podívanou sledovala návštěva sezony – 8862 diváků – v O2 areně. Brňané v hlavním městě dvakrát odskočili, domácí dokázali vždy srovnat, v předposlední minutě nastavení proměnit přesilovku a rivala zdolat 3:2 po prodloužení. Filip Chlapík se trefil počtvrté v sezoně.

„Bylo tady vždycky pět nebo šest tisíc lidí a dneska to vypadalo, že bylo mnohem víc. My jako hráči to vnímáme a je to šíleně znát. Vážíme si každého, kdo si v téhle době najde čas přijít na zápas, a je to pro nás strašně příjemné,“ radoval se střelec rozdílové branky.

David Krejčí dotáhl sedmým gólem v sezoně Olomouc k další výhře

Co zápas, to minimálně vstřelená branka. Svou parádní bilanci natáhl David Krejčí i v duelu s Libercem, ba co víc, jeho trefa v úvodu prostřední části hry byla rovnou vítězná. Poprvé v sezoně!

„Musím říct, že jsme dnes hráli velice dobře. Byl to kvalitní zodpovědný výkon podpořený všemi hráči, kteří nastoupili. Celou polovinu zápasu jsme dobře bruslili a byli jsme kvalitní. Bod zlomu mohl nastat po naší přesilové hře, kterou jsme neproměnili, a naopak mohli v oslabení inkasovat. Pak jsme se sice začali o výsledek trochu bát, ale kvalitní obrannou hrou a proměněnou přesilovkou na 3:1 jsme ten výsledek ubránili. Musím hráčům poděkovat, výkonnost se teď hodně zvedá. Ještě musíme zapracovat na produktivitě, která nás pořád trochu zlobí,“ hodnotil cennou výhru nad silným Libercem Zdeněk Moták, kouč Olomouce.

Mladá Boleslav si zastřílela a vyhoupla se do čela

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání Motoru s Bruslaři. Středočeši už v 7. minutě vedli o dva góly a dokráčeli k pohodové výhře 6:1. Po osmi odehraných zápasech mají 16 bodů a vedou tabulku.

„Povedl se nám vstup, měli jsme v první třetině velice dobrý pohyb, což bylo zlepšení proti předchozím zápasům venku. Ve druhé části nás domácí dostali pod tlak a bylo štěstí, že jsme dostali jenom jeden gól. V závěru jsme byli mnohem zodpovědnější a dotáhli zápas do vítězného konce,“ ohlédl se za výhrou trenér Radim Rulík.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 30. září 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Olomouc.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 1. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 8. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME