05.11.2021

Hradec přestřílel Olomouc, Oceláři zabrali

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Týmy z elitní čtyřky si připsaly výhry ve 22. kole hokejové extraligy. Mountfield neponechal před kamerami O2 TV Sport náhodě své domácí vystoupení s Olomoucí. Třinec se možná vrátil na vítěznou vlnu, čistě přehrál Kladno.

Nejvíce branek viděli fanoušci v královéhradecké ČPP Aréně, Východočeši porazili Hanáky jasně 5:1. Henri Kiviaho chytil 21 z 22 střel, Mountfield jede, vyhrál už pošesté v řadě a upevnil si druhou příčku tabulky.

„Líbil se mi hlavně přístup, který jsme k zápasu měli. Olomouc je zkušený a fyzický tým. Líbilo se mi, že ve fyzické hře jsme obstáli, a myslím si, že v soubojích jsme byli silnější a zdatnější. Tohle se strašně cení, pomohli jsme si přesilovkou a velmi dobře jsme dělali věci dozadu. Byl to týmový výkon podpořený naší velmi kvalitní fyzickou hrou,“ řekl po utkání Ladislav Čihák, asistent trenéra Mountfieldu HK.

Rytíři se ve Werk areně snažili, ze Slezska ale odjeli s nepořízenou po prohře 0:2. Landon Bow chytil 22 z 24 střel soupeře, ale čtvrtou kladenskou porážku v řadě neodvrátil. Marek Mazanec si totiž vedl ještě lépe a vychytal čtvrtou nulu v barvách Ocelářů. Krátce po polovině zápasu rozhodl v přesilové hře svou dvanáctou trefou v sezoně Martin Růžička, pojistku přidal v oslabení Patrik Hrehorčák.

„Už před utkáním jsem věděl, že to nebude jednoduché. Tyto týmy, které hrají o všechno, jsou vždy velmi nepříjemné. Na nás se navíc každý extra motivuje, protože jsme první, takže to máme těžší. Musíme neustále dokazovat svůj standard,“ řekl po utkání pro www.hcocelari.cz třinecký zadák Milan Doudera.

Koncem října prohrála Mladá Boleslav pět utkání v řadě, jenže teď Středočeši prodlužují jinou šňůru: výhrou 2:1 ve Vítkovicích se zaradovali ve čtvrtém duelu v jednom sledu. Rozdílový gól vsítil Valentin Claireaux.

„První třetina byla vyrovnaná. Po dlouhé cestě jsme se báli, abychom nebyli pod nějakým tlakem. Myslím si, že jsme to docela slušně zvládli. Ve druhé třetině si myslím, že jsme byli trošku lepší, dostali jsme se do vedení, ale v závěru Vítkovice vyrovnaly. Patnáct minut jsme byli lepší a potom jsme tam začali nepochopitelně dělat věci, které dělat nechceme. Ve třetí třetině zase vyrovnané utkání, štěstí se přiklonilo na naší stranu a v závěru byla klika, že ten gól padl po hracím čase,“ pronesl po zápase asistent mladoboleslavského kouče Pavel Patera.

Nejoblíbenějším soupeřem Karlových Varech je poslední léta Zlín. Energie dokázala přehrát Berany podesáté v řadě, tentokrát doma 4:1. „Pro nás to bylo hodně důležité utkání. Nechtěli jsme nic podcenit, byť je Zlín dole namočený nepříjemně. Nám to aktuálně také úplně nelepí, takže dnes to jsou velice důležité tři body,“ řekl pro www.hokejkv.cz Jakub Flek, jenž střelou do prázdné brány uzavřel gólový účet střetnutí.

Slibně rozehraný duel s Dynamem nedovedl Motor do úspěšného konce. České Budějovice po třech výhrách v řadě před 6005 fanoušky nestačily na ambiciózní Pardubice. O výhře Východočechů rozhodl obrat ve třetí třetině a slepené branky Lukáše Anděla s Matějem Blümelem v rozmezí 55 sekund.

„Jsem rád, že po nabytém vedení jsme zápas nepustili a vyhráli. Ukázali jsme, jak dobrý tým máme. Snad budeme příště hrát ještě lépe,“ nechal se slyšet druhý jmenovaný střelec.

Kometa v domácím prostředí udolala Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech. Za hosty se poprvé v extralize trefil mladík Václav Adamec. „Vypadalo to snadně, ale v hlavě vám blýskne, že můžete dát první gól v lize a pak to tak jednoduché není,“ řekl střelec jediné plzeňské branky.

Souhrn pátečního programu 22. kola hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec – Rytíři Kladno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávka:
32. Martin Růžička (A. Nestrašil), 53. Hrehorčák. Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4314.

HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:0, 2:1, 0:2).
Branky a nahrávky:
28. Abdul (Valský), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) – 39. R. Kousal (A. Musil, Nakládal), 49. Anděl (Poulíček, O. Roman), 50. Blümel (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Jeřábek, M. Sýkora – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6005.

HC Energie Karlovy Vary – PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
5. Kohout (Parkkonen), 27. Kracík (Flek), 40. Kulich (T. Hanousek, Plutnar), 59. Flek (Vondráček) – 53. Ferenc (Honejsek, A. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Veselý – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 2209.

HC Vítkovice Ridera – BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 1:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
36. Bernovský (J. Stehlík, Marosz) – 26. Fořt (A. Raška, Pospíšil), 46. Claireaux (Kotala, Dufek). Rozhodčí: Pešina, Vrba – Malý, Pešek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 3356.

Mountfield HK – HC Olomouc 5:1 (1:0, 3:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
19. Lalancette (Kelly Klíma, Pilař), 25. F. Pavlík (Oksanen, Blain), 28. Kevin Klíma (Perret), 39. Pilař (Koukal), 54. Orsava (Lamper, Koukal) – 39. J. Káňa II (Krejčí). Rozhodčí: Kika, Stano (SR) – Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3811.

HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0 – 1:0).
Branky a nahrávky:
27. P. Holík (Mallet, Gulaši), rozhodující sam. nájezd Mueller – 38. Adamec (M. Lang). Rozhodčí: Horák, Hejduk – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5652.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 18. listopadu 2021 od 17.00 hodin: HC Motor České Budějovice – HC Kometa Brno
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 19. listopadu 2021 od 17.00 hodin: HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 25. listopadu 2021 od 17.00 hodin: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME