22.09.2022

Irsko po deseti letech

Klára Spilková

Redakce O2 TV Sport

Pokud se nyní v Irsku zopakuje její symetrická řada na Ladies European Tour z přelomu června i července, bude vše v nejlepším pořádku. Klára Spilková sice startuje na evropském golfovém okruhu letos teprve počtvrté, ovšem hned poté, kdy na Lacoste Ladies Open de France v předchozím týdnu obsadila 8. místo.

Umění navázat na jedno TOP 10 okamžitě druhým ukázala začátkem léta, kdy po druhé příčce při Tipsport Czech Ladies Open v Berouně následovalo 10. místo na German Masters u Berlína.

Nyní má Ladies European Tour na programu KPMG Women’s Irish Open, než se Klára Spilková vrátí do USA na zbývající turnaje sezony Epson Tour.

„Do Irska jsem se těšila, protože jsem tu už hrála turnaj LET u Dublinu, připomněla profesionálka poměrně dávné časy. Na Irish Ladies Open v roce 2012 uhrála 52. místo, rok předtím tam neprošla cutem. Takové ohlédnutí za víc než dekádou kariéry v pouhých 27 letech už něco znamená.

Tentokrát se v Irsku hraje na parkovém hřišti Dromoland (délka 5 793 metrů) u zámku ze 17. století, na čtyři kola od čtvrtka 22. září do neděle 25. září. Po cutu půjde o prize money 400 000 eur.

Pro první dvě kola Kláře určila Ladies European Tour do skupiny další dvě hráčky, které letos posbíraly také druhá místa, ale rovněž ještě nezvítězily. Jsou to Němka Leonie Harm, druhá z domácího Amundi German Masters, a Švédka Johanna Gustavsson, druhá z Austrálie i Bangkoku. Na rozdíl od Kláry, vítězky Ladies European Tour v Maroku 2017, ale obě ještě nemají žádný evropský titul.

„Parkové hřiště je v krásném stavu a myslím, že to bude dobrá výzva pro celou českou čtveřici, která tady startuje,“ připomněla Klára Spilková, že kromě ní se irského turnaje účastní Jana Melichová, Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová.

Všechna čtyři kola vysílá v přímých přenosech O2 TV Sport, první dvě od 16.00 do 19.00 hodin a o víkendu od 15.00 do 18.00 hodin.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME