17.09.2022

Jedna střela – jeden gól. Baník dokázal remizovat na Spartě

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty remizovali doma s Ostravou 1:1 a uhráli pátý nerozhodný výsledek po sobě. Pražané vedli od 22. minuty zásluhou Lukáše Sadílka, Slezané však ihned po přestávce ze své jediné střely v zápase díky Jiřímu Klímovi vyrovnali.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho neprohráli v nejvyšší soutěži poosmé v řadě a v neúplné tabulce jsou třetí. Soupeře přestříleli 20:1. Baník nezvítězil v pátém z posledních šesti kol, i ve čtvrtém venkovním duelu v ligové sezoně remizoval a patří mu desátá příčka.

Duel byl pikantní pro trenéra Vrbu, jenž před angažmá v Ostravě vedl Spartu, a záložníka Plavšiće. Srbský hráč v minulém roce odešel z Letné k úhlavnímu rivalovi Slavie, odkud v Baníku hostuje.

Sparta v nejvyšší soutěži s Ostravou v posledních 12 utkáních neprohrála a doma dokonce podesáté za sebou. Pátou ligovou remízou v řadě vyrovnala klubový rekord z února a března 2018. Letenští jsou s pěti nerozhodnými výsledky remízovým „králem“ soutěže. Baník nevyhrál venku v lize podesáté za sebou.

„Drželi jsme míč, měli jsme šance, standardky, ale balon prostě nedostaneme do branky. Soupeř má jednu jedinou střelu, a inkasovali jsme z toho gól,“ posteskl si Brian Priske v rozhovoru s Davidem Sobiškem. Kudy podle něj vede cesta ze sparťanské krize?

Lukáš Sadílek svým prvním gólem za Spartu poslal svůj tým do vedení, Pražané ale náskok neudrželi a popáté v řadě remizovali, tentokrát s Ostravou 1:1. „Je to strašná škoda. Vedeme 1:0, Baník neměl absolutně nic, je škoda, že to nedokážeme vyhrát. Je to o tom, že nedokážeme přidat další góly, nedokážeme ubránit vítězství,“ hledal slova záložník Sparty. Co padlo v pozápasovém kolečku?

„Každého bodu si vážíme, tím víc ze Sparty. Nebylo to jednoduché utkání, v závěru jsme byli pod velkým tlakem. Uhráli jsme to, Lašty zachytal velice jistě, a podařila se nám akce, kdy jsme trefili krásný gól,“ shrnul Pavel Vrba, kterého ale naštvala situace před gólem Sparty.

Útočník Baníku Jiří Klíma vystřelil svému týmu bod na Spartě, když v úvodu druhé půle krásnou ranou zamířil přesně k tyči. „Jak jsem vystřelil a prošlo to přes obránce, tak jsem věděl, že to letí do branky. Gólman asi neviděl, měl to těžké,“ popisoval svou vyrovnávací trefu na konečných 1:1. A co řekl k situaci ostravského mužstva?

AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:1 (1:0).
Branky:
22. Sadílek – 46. J. Klíma. Rozhodčí: T. Klíma – Kubr, Machač – Franěk. Žluté karty: Sadílek, Pavelka – Laštůvka. Diváci: 15 457.
AC Sparta Praha: Kovář – Mejdr (76. Wiesner), Sørensen, Zelený, Højer – Jankto (76. Minčev), Pavelka, Sadílek, Daněk (67. Karabec) – Čvančara, Kuchta. Trenér: Priske.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman (86. Šehić) – Cadu (81. Buchta), Boula, Kuzmanovič, Tetour (76. Tijani), Plavšić – J. Klíma. Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME