17.10.2021

Kladno otočilo sledovaný souboj v O2 areně, Motor udolal Mountfield

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Patnácté kolo nejvyšší hokejové soutěže hlásí, že má dohráno. Rekordní návštěva sezony – 14 126 diváků – se sešlo v O2 areně, kde Sparta vedla 3:1, Rytíři ale srovnali a v nájezdech dokonali obrat. Vyprodáno bylo v Českých Budějovicích, jak by také ne, když tam přijel královéhradecký Mountfield. Jihočeši zvítězili 4:3 a nedovolili Hradci Králové k výstupu na vrchol tabulky. V atraktivní bitvě o Moravu získala všechny body Kometa proti Olomouci.

Kladno urvalo na Spartě dva body

Sparta sice bodovala v osmém utkání z devíti, výsledek 3:4 po samostatných nájezdech s Kladnem je pro ni zklamáním. Ještě 124 sekund před koncem řádné hrací doby Pražané vedli 3:1, hosté mohutným finišem srovnali a jediným gólem v nájezdech získali cenný druhý bod.

„My musíme být šťastní, protože prohrávat dvě a půl minuty před koncem o dva góly a odvézt si dva body je pro nás skvělé. V naší situaci to jsou zlaté body. My jsme je ve čtvrtek ztratili s Kometou a dneska jsme si je vzali zpátky,“ radoval se kladenský kouč David Čermák.

„Fanoušci byli super, hnali nás po celou dobu utkání dopředu. Hráli jsme v bouřlivé atmosféře, pro oba týmy to bylo skvělé. Z naší strany jsme bohužel nezvládli závěr utkání, byť jsme to měli dobře rozjeté. Příště musíme hrát v závěru utkání víc v klidu,“ řekl David Kaše pro www.hcsparta.cz poté, co se trefil poprvé v sezoně.

České Budějovice poprvé zcela obraly Hradec Králové

Zápas s velkým „Z“ se zejména z pohledu fanoušků Motoru hrál na jihu Čech, kam přijel královéhradecký Mountfield. Prvně v historii vzájemných utkání České Budějovice zvítězily v základní hrací době. Domácím pomohl mistr světa Jiří Novotný.

„Nejdřív jsem byl nervózní, ale pak jsem si řekl, že si to užiju. Měl jsem z toho obrovský respekt, naskočit z krajské ligy do extraligy, ještě k tomu do takového zápasu. Nechci si fandit, ale myslím si, že moc lidí by na to koule nemělo. Doufám, že jsem klukům alespoň trochu ke třem bodům pomohl,“ prohlásil osmatřicetiletý útočník po výhře 4:3.

Brno stoupá, přehrálo Olomouc

Po rozpačitém vstupu do sezony se začíná dařit Kometě. Jihomoravané doma přehráli Olomouc 4:1 a zvítězili potřetí v řadě. Brno se tak v tabulce bodově dotáhlo na svého soupeře, jemuž nepomohla ani vyšší střelecká aktivita.

„Jsme rádi, že se nám povedlo zvítězit dokonce s rozdílem tři branek. Pro nás krásný výsledek, ale bylo to velmi těžké utkání. Olomouc předvedla to, proč je v tabulce tam, kde je Myslím si, že i fanouškům se dnešní hokej musel líbit,“ řekl po utkání hlavní kouč Komety Jiří Kalous.

Repríza semifinále jednoznačně pro Oceláře

Atraktivní souboj sliboval duel Třince s Mladou Boleslaví. Marek Mazanec pochytal všech 22 střel Bruslařů, gólman Krošelj naopak pětkrát inkasoval. Dvěma brankami se blýskl Miloš Roman.

„Podali jsme spolehlivý výkon od začátku do konce, všichni k tomu dnes přistoupili velice zodpovědně. Za těmi šancemi a nakonec i gólu jsme si šli tím, jak jsme od začátku hráli aktivně. Byli jsme na Mladou Boleslav dobře připraveni, a góly nám tam nakonec napadaly o něco později. Teď je pro nás důležité, abychom v takových výkonech pokračovali a vítězili dál,“ pronesl dvojnásobný střelec.



View this post on Instagram

Příspěvek sdílený HC Oceláři Třinec (@hcocelaricz)

Bílí Tygři jsou bezzubí

Třetí zápas v řadě prohráli hokejisté Liberce. Jejich souboj v Ostravě rozhodl jediný gól, ten vstřelil v úvodu prodloužení Petr Fridrich. Severočechům nepomohla na severní Moravě ani střelecká převaha 29:20. Finalista minulé sezony je dvanáctý v tabulce, Vítkovice se mu přiblížily na rozdíl tří bodů.

Dvoubodovou výhrou oslavil tisící zápas v extralize Lukáš Krenželok. „Chtěli jsme hrát z obrany, podat bojovný výkon, a že nám tam něco spadne, povedlo se nám to. Šli jsme jako jedna parta a tak musíme ty zápasy hrát, nesmíme dostávat moc gólů, když se nám teď nedaří je dávat. Frigo to tam dal parádně, kluci to udělali výborně a Aleš Stezka v brance nás podržel. Tak to má vypadat. V kabině říkali, že mám tisíc zápasů, já jsem to nevěděl. Uteklo to. Nedávno jsem tady začínal a už je to dvacet let. Letí to. Člověka ani nenapadne, že už má tolik roků,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro www.hc-vitkovice.cz.

Tak přece: Litvínov doma vyhrál za tři body!

Tíživá série trápila hokejisty Vervy, Severočeši až ve svém šestém utkání na Zimním stadionu Ivana Hlinky naplno bodovali. Začátek zápasu se sice z důvodu problémů s ledovou plochou o dvacet minut pozdržel, černožlutí i tak porazili Energii 4:3.

„Soustředili jsme se na to každý domácí zápas, ale bohužel nám to nevycházelo. I dnes jsme se nakonec strachovali až do konce, ale doufám, že se od toho odrazíme. To si ale říkáme po každém zápase a pak nic. Musíme se daleko více na ty věci zaměřit a pokračovat v tom,“ pověděl Richard Jarůšek pro www.hcverva.cz poté, co v utkání vstřelil dvě branky.

Souhrn 15. kola hokejové extraligy

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 1:1, 3:2).
Branky a nahrávky:
25. Jarůšek (D. Zeman, P. Svoboda), 43. Zygmunt (Irving, P. Svoboda), 44. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan), 53. P. Zdráhal (Estephan, Irving) – 28. Koblasa (Kohout), 56. Koblasa (T. Hanousek, Plutnar), 60. Kulich (Plutnar, Flek). Rozhodčí: Lacina, Micka – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 2574.

HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0).
Branka a nahrávka:
61. Fridrich (Dej). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3684.

HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0).
Branky a nahrávky:
13. F. Chlapík (Moravčík, E. Thorell), 25. D. Kaše (F. Chlapík, Z. Doležal), 44. Řepík (Moravčík, M. Jandus) – 24. Kubík (Plekanec, Dotchin), 58. Dotchin (Plekanec), 60. Plekanec (Jágr, Dotchin), rozhodující sam. nájezd M. Filip. Rozhodčí: Hodek, Pilný – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváci: 14 126.

HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3464.

HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 4:3 (3:2, 0:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
1. Karabáček, 6. Valský (Štencel, D. Voženílek), 13. Pech (Gulaš, Šenkeřík), 52. Percy (Štencel, Abdul) – 1. Smoleňák (Oksanen, Koukal), 10. Jergl (McCormack, Kevin Klíma), 58. Lev (Oksanen, Kevin Klíma). Rozhodčí: Pešina, Horák – Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

HC Kometa Brno – HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
12. Kollár (Krištof), 16. Zaťovič (Haščák, P. Holík), 31. Kučeřík (Krištof, Kollár), 59. L. Horký (P. Holík, Mueller) – 38. J. Káňa II (Rašner). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Hynek, Ganger. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6756.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 21. října 2021 od 17.00 hodin: BK Mladá Boleslav – HC Olomouc.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 22. října 2021 od 17.00 hodin: HC Motor České Budějovice – HtC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 29. října 2021 od 16.30 hodin: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME