20.11.2021

Klokani se vrátili domů a porazili Dynamo

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 15. kole FORTUNA:LIGY nad Českými Budějovicemi 3:1.

Pražané rozhodli už v úvodním dějství, kdy se trefili Ibrahim Keita a Petr Hronek. V 58. minutě snížil Fortune Bassey, ale poslední slovo měl v závěru střídající Matěj Koubek. „Klokani“ v lize bodovali po třech venkovních porážkách za sebou a poskočili na 11. místo neúplné tabulky. Dynamo venku v nejvyšší soutěži podeváté po sobě nezvítězilo a je deváté.

Kouč Bohemians Luděk Klusáček tak mohl vítězstvím oslavit jubilejní 100. zápas v roli prvoligového trenéra. „Dvacet minut na začátku druhé půle bylo strašně hektických, ztráty míče, brejky soupeře. Začali jsme bláznit. Kdyby dal Honza Vondra na 3:0, mohli jsme to v klidu dohrát. Takhle to byly nervy až do konce,“ zhodnotil obraz hry kouč domácích v rozhovoru s Martinem Kubičíkem.

Útočník Bohemians Ibrahim Keita se po dvou měsících zase raduje z ligové branky. Proti Českým Budějovicím otevřel pohotovým zakončením ve 24. minutě. „Jsem spokojený. Myslím, že jsem podal dobrý výkon. Dal jsem první gól, to týmu vždycky pomůže. Dodalo nám to sebevědomí,“ hlásil po utkání pětadvacetiletý forvard.

Dynamo v Ďolíčku nechytlo začátek, už v poločase prohrávalo o dva góly. „Hlavně v prvním poločase náš výkon nebyl dobrý. Věděli jsme, že budou agresivní, což se potvrdilo. Udělali jsme do druhé půle změny a dali kontaktní gól, pak jsme ale udělali strašné chyby směrem dozadu,“ mrzelo trenéra Davida Horejše.


Bohemians Praha 1905 – Dynamo České Budějovice 3:1 (2:0).
Branky:
24. Keita, 35. Hronek, 88. Koubek – 58. Bassey. Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka – Berka. Žlutá karta: Talověrov (České Budějovice). Diváci: 3496.
Bohemians: Bačkovský – Köstl, Bederka, Vondra – Dostál, Jindřišek, Květ (76. Nový), Hronek (85. Koubek), Kovařík (69. V. Novák) – Keita (76. Bartek), Puškáč (69. Necid). Trenér: Klusáček.
České Budějovice: Vorel – Čolič, Havel, Králik, Sladký (46. Talověrov) – Hellebrand, Hora (86. Brandner) – Van Buren (76. Škoda), Mihálik, Mršič – Bassey. Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME