19.05.2022

Kluby FORTUNA:LIGY vstoupily do baráže úspěšně

FC Sellier & Bellot Vlašim

Redakce O2 TV Sport

O titulu je rozhodnuto, o účastnících nejvyšších fotbalových soutěžích u nás nikoliv. V Teplicích a v Opavě byly rozehrány baráže o účast ve FORTUNA:LIZE.

Dvougólový Fortelný jistil teplickou výhru nad Vlašimí

Fotbalisté Teplic v úvodním barážovém utkání o účast v nejvyšší soutěži doma porazili druholigovou Vlašim 3:0 a výrazně se přiblížili k udržení.

První branku vstřelil v závěru úvodního poločasu Jan Fortelný, který se trefil i krátce po změně stran. Třetí gól přidal střídající Jakub Mareš. Odveta se hraje v neděli od 16.00 hodin ve Vlašimi.

Domácí nastoupili v téměř nejsilnějším složení. Teplický trenér Jarošík udělal v základní sestavě hned 10 změn oproti sobotnímu závěrečnému utkání ligové nadstavby proti Pardubicím, v zahajovací jedenáctce zůstal jen útočník Sejk. I díky vstupnému zdarma přišlo na Stínadla na duel s druhým týmem druhé ligy 7145 diváků.

„Dobře jsme vstoupili do zápasu. Měli jsme dvě šance, nedali jsme. Vlašim se trošku otřepala a začala hrát. Byla lepší na balonu. První půli jsme dohrávali možná v křeči, ale gól v poslední minutě nás samozřejmě nakopl. Pak vlastně i ten druhý na začátku druhé půle. Vlašim má kvalitu a musím ji pochválit, naše vítězství se rodilo těžce. Vrátilo se nám několik důležitých hráčů, ale ne všichni v top formě, chyběla jim nějaká herní praxe. Jsem rád, že to takhle zvládli. Máme skvělý výsledek 3:0, ale je to jen poločas a první krok. Musíme udělat ještě jeden. Všichni vidí a cítí, že to ještě bude náročné. Po takovém výsledku jim to ale nemůžeme nechat a prohrát tam,“ zhodnotil přesvědčivou výhru hlavní trenér Teplic Jiří Jarošík.

FK Teplice – FC Sellier & Bellot Vlašim 3:0 (1:0).
Branky:
45. a 51. Fortelný, 73. Mareš. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Antoníček – Štěrba. Žluté karty: Hyčka, Mareček – Breda. Diváci: 7145.
FK Teplice: Grigar – Kučera, Tijani, Shejbal – Hyčka (83. Prošek), Mareček, Trubač, Vondrášek – Fortelný (78. Sunzu) – Ledecký (46. Mareš), Sejk (72. Kodad). Trenér: Jarošík.
FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Icha, Broukal, Breda, Svoboda – Jurásek (90.+2 Lehoczki), Suchan, Křišťan (78. Toula), Zinhasovič (63. Solomon), Rigo (78. Kneifel) – Zlatohlávek (63. Krunert). Trenér: Hyský.

Bohemians dokázali vyhrát v Opavě

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v úvodním utkání baráže o účast v nejvyšší soutěži 1:0 v Opavě a nakročili k udržení. O výhře čtrnáctého týmu prvoligové tabulky rozhodl hned ve čtvrté minutě zápasu Roman Květ. Odveta se odehraje v neděli v pražském Ďolíčku.

Vršovický favorit začal proti třetímu celku druhé ligy skvěle. Uběhly sotva čtyři minuty, když se dnešní kapitán Bohemians Dostál prohnal kolem Janoščína. Prudkým centrem našel ve vápně Květa, který hlavou udeřil do míče a poslal ho přesně k tyči mimo dosah opavského gólmana Digani.

„Měli jsme snový úvod utkání. Zaskočili jsme domácí, byli jsme aktivní a dali jsme rychle gól. Vypadalo, že nám to pomůže, alespoň jsem si to myslel, ale opak byl pravdou. Branka nakopla domácí, od 15. minuty do konce poločasu měli trvalou převahu a jen s obtížemi jsme to odvraceli. Domácí nám dělali problém svým pohybem. Ve druhé půli se hra trochu vyrovnala, ale domácí dál hráli velmi dobře. Nebo je otázkou, jestli my nehráli tak špatně. Samozřejmě lépe hodnotím výsledek než předvedený výkon. Nebylo to jednoduché utkání a vážím si toho, že jsme ho zvládli. Až součet dvou zápasů ovšem ukáže, jak cenná je to výhra,“ ohlédl se za vítězstvím kouč „Klokanů“ Jaroslav Veselý.

SFC Opava – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1).
Branka:
4. Květ. Rozhodčí: Černý – Kubr, Kříž – Ondráš. Žluté karty: Krch, Petrák, Kovařík, Valeš (všichni Bohemians). Diváci: 3876.
SFC Opava: Digaňa – Celba, Didiba, Žídek, Janoščín – Macháček, Darmovzal – Šigut (69. Kopečný), Pikul (81. Bílek), Helešic (69. Ščudla) – Rataj (69. Kramář). Trenér: West.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Krch (62. Köstl), Křapka, Vondra – Dostál, Petrák (62. Jindřišek), Květ, Kovařík (82. Fulnek) – Hronek – Puškáč (46. Bartek), Chramosta (87. Koubek). Trenér: Veselý.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME