14.09.2021

Krejčího střelba stoprocentní, Sparta získala tři body v Pardubicích

HC Olomouc / Adéla Zapletalová

Redakce O2 TV Sport

Hokejová Tipsport extraliga se rozjela naplno, po úterním kole se v ní už ukázal každý z patnácti účastníků.

Olomouc díky tříbodovému Krejčímu srazila Plzeň

Fanoušci si v Olomouci připomněli předkolo play-off, Plzeň chtěla Hanákům vrátit své vyřazení z jara. Mora ale byla při chuti, ve 27. minutě vedla už 4:0. David Krejčí vstřelil dvě branky a na jednu přihrál. Posilu Mory zdobí výtečná bilance střelby: na své tři góly v této sezoně spotřebovala stejný počet ran.

„Do poloviny zápasu to z mé strany bylo bez jakýchkoliv připomínek. Hra byla výborná. Je nevídaná věc, abychom v polovině zápasu vedli už 4:0. Po bitce Kucsery s Budíkem se hra mírně změnila. Už jsme nebyli tak urputní. Zároveň si ale myslím, že jsme si ten příjemný průběžný stav dokázali pohlídat bez potíží. Jediná škoda je, že si Honza Lukáš nakonec nepřipsal nulu. Určitě by si ji zasloužil,“ řekl po výhře 4:1 olomoucký kouč Zdeněk Moták.

Třinec měl namále, nakonec s Litvínovem urval dva body

Verva vedla ve Werk areně 2:0 a 3:1, přesto na ledě mistra nevyhrála, odvezla si jeden bod za prohru 3:4 v prodloužení. Třinecký obrat řídil Tomáš Marcinko, který nejdřív dvakrát sám překonal Šimona Zajíčka a v prodloužení ještě připravil vítězný gól pro Martina Růžičku.

„Litvínov hrál dnes výborně, ale my jsme k zápasu nepřistoupili na začátku dobře. Stálo nás to první třetinu, po které jsme si řekli v kabině dost nepříjemných věcí. Pak už to bylo lepší, náš hokej začal i trošku vypadat,“ řekl střelec rozdílové branky Martin Růžička pro www.hcocelari.cz.

Sparta vstoupila do sezony výhrou v Pardubicích

Až ve třetím hracím kole nastoupila poprvé pražská Sparta. Její výhru 5:2 díky třem trefám v závěrečné pětiminutovce v Pardubicích sledovala prozatím návštěva sezony – 8105 fanoušků. V tento pátek se Pražané prvně v novém ročníku představí doma – v O2 areně vyzvou mistrovský Třinec. Přímý přenos startuje na O2 TV Sport v 18.00 hodin.

„Je super, že jsme odstartovali novou sezonu výhrou. Chceme do nové sezony dobře vstoupit, výhru jsme potřebovali. V první třetině bylo znát, že soupeř už má v extralize odehrané zápasy navíc. Důležité je, že jsme vyhráli, i když v některých pasážích jsme nebyli lepším týmem,“ lebedil si po utkání sparťanský útočník Miroslav Forman pro www.hcsparta.cz.

Motor urval přestřelku ve Zlíně, dvakrát se trefil Gulaš

Sedm branek viděli fanoušci na Zimním stadionu Luďka Čajky. Berani prohrávali 1:2, poté otočili na 3:2, nakonec ale všechny body braly po výhře 4:3 České Budějovice i díky dvěma gólovým zásahům Milana Gulaše.

„Měli jsme dobrý začátek. V prostřední třetině nás soupeř zatlačil a ztratili jsme vedení. Jsem rád, že jsme ve třetí části našli cestu k vítězství. V obraně máme mezery, ale snažíme se hrát hokej pro diváky,“ řekl po druhé výhře v řadě Jaroslav Modrý, kouč Motoru.

Kometa nezáří, od Mladé Boleslavi schytala „bůra“

Pouhé dva body mají na svém kontě hokejisté Brna po třetím kole. V Mladé Boleslavi inkasovali třikrát v úvodním dějství a bylo hotovo. Jihomoravané tak stále čekají na svou plnohodnotnou výhru, zaznamenat ji mohou už v tento čtvrtek, kdy hostí Pardubice. Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 17.30 hodin.

„Nehodnotí se mi to dobře, protože jsme dostali pět gólů. Musím říct, že Mladá Boleslav zaslouženě vyhrála. Pohybem nás donutila k chybám, vytvořila si tak šance, které proměnila a naprosto zaslouženě zvítězila. Je škoda, že jsme na začátku neproměnili některé naše šance. Celkově Boleslav kontrolovala zápas, naše produktivita nebyla vůbec dobrá,“ uvedl po prohře 1:5 brněnský trenér Jiří Kalous.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 16. září 2021 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 17. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 23. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME