05.09.2022

Liga mistrů startuje na Premier Sport 2 atraktivním duelem PSG–Juventus

Paris Saint-Germain FC

Redakce O2 TV Sport

Také v nové sezoně budete moci v O2 TV sledovat zápasy Ligy mistrů. Úterní studio začíná v 20.20 hodin na Premier Sport 2 a moderátor Petr Svěcený v něm přivítá Vladimíra Šmicera a Tomáše Ujfalušiho.

Úterý 6. září 2022: Paris Saint-Germain FC – Juventus FC

První přenos ze základních skupin nejprestižnější klubové soutěže nás zavede do pařížského Parku princů. Místní PSG bude opět patřit k největším favoritům soutěže, ovšem hned v jejím úvodním klání jej čeká jeden z nejtěžších soupeřů – Juventus.

PSG každoročně vyhlašuje útok na pohár o výšce 73,5 centimetrů a hmotnosti 7,5 kilogramů. V historii se Pařížanům ještě nepovedlo postoupit do finálových bojů, pouze Arsenal dokázal v Champions League vyhrát víc zápasů, aniž by ovládl Ligu mistrů jako takovou.

Oba týmy se naposledy střetly v roce 1996 v rámci Superpoháru. Paříž by nejradši na toto klání zapomněla, neboť doma s Turínem prohrála jednoznačně 1:6, v odvetě, kterou hostilo Palermo, 1:3. PSG v historii vzájemných utkání ani před touto konfrontací nedokázalo Juventus porazit.

Francouzský mistr ze sezony 2021/2021 půjde do klání s Juventusem s bilancí šesti výher a jedné remíze v domácí soutěži. V sedmi zápasech nastřílel už 28 branek! Brazilský stoper Marquinhos krotí optimismus před úterním duelem: „Každý zápas proti týmům z Itálie je velmi náročný. Jsou to kluby známé dobrou organizací hry a pevnou obranou, zakládají si na pečlivé přípravě taktiky na všechny možné události ve hře. A speciálně Juventus je vždy dobře připravený i po fyzické stránce. Přesto věřím, že s našimi fanoušky v zádech dokážeme Juventus porazit.“

Juventus v dosavadním ročníku Serie A sbírá spíše remízy, v sobotu hrál 1:1 ve Fiorentině. V průběžné tabulce mu patří šesté místo za devět bodů v pěti duelech. „Proti Fiorentině to byl těžký zápas, ale důležité je, abychom neprohráli. Připsal jsem si svou první asistenci a doufám, že jich přidám mnohem více. Serie A je složitější než německá liga. V taktice je toho víc. Ale cítím se pokaždé lepší a lepší. Doufám, že to pro mě dopadne dobře. Teď jdeme na PSG v Lize mistrů. Pojedeme tam ukázat, co umíme,“ prohlásil turínský útočník Filip Kostić.

Předzápasový program na Premier Sport 2 se ale nejprve bude věnovat vstupu plzeňské Viktorie do Ligy mistrů, tu čeká ve středu od 20.45 hodin slavná Barcelona na Camp Nou. „Spolu s týmem je i náš reportér Vladimír Grebennikov, přímo ze Španělska nám přinese aktuální informace,“ přibližuje program předzápasového studia jeho moderátor Petr Svěcený.

„S experty Vladimírem Šmicerem a Tomášem Ujfalušim se podíváme na tabulku nejlépe placených hráčů světa a probereme přesun Di Maria z Paříže do Turína,“ dodal s tím, že po skončení utkání a jeho rozboru budou následovat sestřihy ostatních zápasů úterního programu.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Hosté: Vladimír Šmicer a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Václav Pilný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME