07.01.2022

Mladá Boleslav urvala televizní přestřelku s Litvínovem

BK Mladá Boleslav / Jan Pavlíček

Redakce O2 TV Sport

Páteční extraligové kolo nabídlo řadu zajímavých utkání, domácí týmy shodně nastřílely po čtyřech brankách.

Mladá Boleslav zdolala Litvínov 4:3 a po dvou porážkách se mohla radovat z výhry. Rozhodl o tom v čase 58:07 útočník Jan Eberle. Severočeši nenavázali na poslední dvě vítězství.

Středočeši třemi brankami ve druhé části vývoj otočili a slaví vítězství. „Ve druhé třetině jsme byli lepší, otočili jsme to, i když vždycky po gólu jsme dělali zbytečné chyby. Zase nás tam podržel brankář,“ uvedl kouč Pavel Patera v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou. Jak se dívá na tabulku?

Litvínovští nenavázali na dvě předchozí vítězství a padli. „Měli jsme ten zápas výborně rozehraný, ale nevydržíme hrát šedesát minut. Dostaneme nějaké góly a přestaneme hrát. V rozhodujících momentech jsme si to prohráli sami,“ kroutil hlavou trenér Vladimír Růžička.

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1).
Branky a nahrávky:
24. P. Kousal (O. Najman), 31. A. Raška, 36. D. Šťastný (Ševc, Pospíšil), 58. Eberle (P. Kousal, O. Najman) – 5. A. Kudrna (F. Lukeš, V. Hübl), 32. Balinskis (V. Hübl, A. Kudrna), 41. Estephan (Havelka, Irving). Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 994.

Souhrn 39. kola hokejové extraligy

Hokejisté Sparty zvítězili na ledě Vítkovic 4:1 a uspěli potřetí za sebou po předchozí sérii tří porážek. V novém kalendářním roce ještě Pražané nenašli přemožitele, v Ostravě jim pomohly i tři využité přesilové hry. Domácí prohráli druhý z posledních tří duelů.

„V první a ve třetí třetině jsme všichni hráli podle představ. V té druhé jsme měli menší výpadek, soupeř se dostal zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme si výhru pohlídali. Myslím si, že po pauze jsme se naučili hrát více týmově. Celá kabina žije, všechno klape výborně. V dalším období se musíme zaměřit na detaily, které chceme postupně zlepšovat,“ pochvaloval si Filip Chlapík v rozhovoru pro www.hcsparta.cz.

Hokejisté Brna zvítězili nad Českými Budějovicemi 4:2. Rozhodli o tom třemi góly ve druhé třetině. Kometa tak přerušila sérii tří proher a potvrdila dominanci na vlastním ledě, kde vyhrála popáté za sebou. Naopak Motor vyšel naprázdno po třech vítězných duelech.

„Bylo to vyrovnané utkání, bylo to hodně bruslivé a hodně osobních soubojů. Pro nás bylo důležité, že jsme se dostali na odskok tří branek v závěru druhé třetiny, kdy ten gól do šatny si myslím, že byl klíčový a po něm jsme se uklidnili. Budějovice hrozily celý zápas, mají výborné útočníky a my jsme věděli, že nám nedají milimetr ledu zadarmo, což se potvrdilo. Pro nás strašně důležité vítězství z hlediska psychiky, protože poslední utkání, byť jsme nehráli špatně, tak jsme bohužel v závěru ztratili. Ještě jednou tedy pro nás jsou tři body důležité hlavně z hlediska psychiky,“ zhodnotil vítězství hlavní trenér Komety Jiří Kalous.

Hokejisté Olomouce porazili poslední Zlín 4:0 a na domácím ledě vyhráli v základní hrací době po dlouhých šesti týdnech a šesti zápasech. Dvěma góly a jednou asistencí nasměroval Olomouc za vítězstvím Lukáš Nahodil. První čisté konto v sezoně si v pátém zápase po návratu po zranění připsal slovenský brankář Branislav Konrád. Zlín nenavázal na úterní výhru z Chomutova nad Kladnem a prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů.

„Určitě nemůžeme říct, že by se jednalo o jednodušší vítězství. Hráli jsme dobře a když už jsme soupeři něco dovolili, tak vzadu stál Braňo, který chytá, jak už jsem říkal, fantasticky. Pro nás to byl strašně důležitý zápas,“ hodnotil pro www.hc-olomouc.cz vítězný zápas olomoucký útočník Lukáš Nahodil, jenž sehrál 500. extraligové utkání: „Je to krásná bilance. Vůbec jsem o tom nevěděl, takže jsem byl překvapený. Nicméně chtěl bych to číslo posunout ještě dále. Budu se snažit, aby nakonec bylo co nejvyšší.“

Hokejisté Pardubic zdolali Karlovy Vary 4:2 a díky tříbrankovému obratu v závěrečné třetině nedopustili třetí domácí porážku za sebou. Dynamo navázalo na úterní vítězství ve východočeském derby v Hradci Králové 4:1. Energie neuspěla po dvou výhrách. Dva pardubické góly vstřelil Anthony Camara, tři asistence zaznamenal obránce Jan Košťálek.

„Věděli jsme, že zápas zvrátíme, ale děláme z toho zbytečně velké drama. I přes optický tlak se málo tlačíme do brány, hrajeme to v rozích a po obvodu útočného pásma. Pak necháváme soupeři příliš brejkových situací. Tam nás skvěle podržel Dominik Frodl. Díky němu jsme měli šanci v poslední periodě vybojovat vítězství,“ uvedl nový kapitán Dynama Patrik Poulíček a ke svému povýšení doplnil: „Je to pro mě čest a zároveň obrovská výzva tuto volbu potvrdit. Jde o to pokračovat v práci, která byla nastavena přede mnou od Kuby Nakládala, Honzy Koláře, Tomáše Rolinka a tak bych mohl pokračovat dál.“

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1).
Branky a nahrávky:
24. P. Kousal (O. Najman), 31. A. Raška, 36. D. Šťastný (Ševc, Pospíšil), 58. Eberle (P. Kousal, O. Najman) – 5. A. Kudrna (F. Lukeš, V. Hübl), 32. Balinskis (V. Hübl, A. Kudrna), 41. Estephan (Havelka, Irving). Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Frodl, Komárek. Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 994.

HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 1:4 (0:3, 1:0, 0:1).
Branky a nahrávky:
27. Solovjov (R. Polák, J. Hruška) – 10. E. Thorell (Moravčík, Řepík), 14. E. Thorell (Buchtele, D. Kaše), 16. Řepík (R. Horák, Sobotka), 52. R. Horák (T. Pavelka, Řepík). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6, navíc Bitten, M. Kalus oba 5 min., Lakatoš 5 min. a do konce utkání – Mikliš, Buchtele oba 5 min. Využití: 0:3. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Kometa Brno – Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 3:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
6. Ďaloga (Mueller, P. Holík), 22. Krištof (L. Horký), 36. Roth (P. Holík, Zaťovič), 40. L. Horký (Mueller, Krištof) – 22. J. Novotný (Abdul, Gulaš), 43. Holec (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ganger, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Olomouc – PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
4. V. Tomeček (Švrček, Krejčí), 18. Nahodil (Řezníček, J. Káňa II), 43. Nahodil (T. Černý, Burian), 46. Burian (Nahodil, A. Rutar). Rozhodčí: Pražák, Vrba – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 0:1, 3:0).
Branky a nahrávky:
16. Camara (Košťálek, Říčka), 50. Robertson (A. Musil, Košťálek), 52. Camara (R. Kousal, Košťálek), 56. O. Rohlík (Anděl) – 8. Redlich (O. Beránek, F. Novotný), 28. Kohout. Rozhodčí: Mrvka, Veselý – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 13. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportér: Jan Hrabal.

Pátek 14. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Sparta Praha – Mountfield HK.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 20. ledna 2022 od 16.30 hodin: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME