23.04.2022

Nakročí Oceláři k titulu, nebo Sparta srovná finálovou sérii?

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

O2 arena hostí v sobotu v podvečer další zápas o titul hokejového mistra. Třinec po páteční výhře 3:2 vede v sérii 2:1, studio na O2 TV Sport ke čtvrtému finálovému duelu začíná v 16.15 hodin.

Sobota 23. dubna: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Utkání sledovalo 17 220 diváků, což byla nejvyšší návštěva v sezoně extraligy. I dnes by mělo být vyprodáno. Pražané se v pátek potřetí ve finálové sérii ujali vedení, ale Oceláři dvěma góly ve druhé třetině vývoj otočili. Sparta v play off prohrála poprvé doma, Třinec naopak úspěšně zvládl i páté utkání v halách soupeřů.

Sparta litovala neproduktivní koncovky, protože na branku poslala pouze 21 střel, zatímco desítky jich poslal jen mimo brankovou konstrukci. „První polovina zápasu byla z naší strany vynikající, vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme nebyli schopni dát další góly. Neodskočili jsme na rozdíl více branek, což nás mrzí,“ přiznal pro klubový web sparťanský obránce Tomáš Dvořák.

„Nesmíme Třinec pouštět příliš do hry. Je důležité, aby se nedostával do vedení. S tím je třeba si poradit. Musíme pak zbytečně dohánět gólovou ztrátu, což nás stojí síly. Musíme dát více gólů a být v koncovce efektivnější,“ dodal.

Oceláři vnímají páteční výhru jako důležitou, jako klíčovou ale ne. „Je to další dílek do celkové skládačky. Nyní je nový den, nový zápas a může to být úplně jinak. Jsme rádi za výhru a jdeme se připravit na další zápas,“ hlásil Andrej Nestrašil, střelec branky na 2:1 pro Třinec, pro klubový web.

„Nemůžeme spoléhat na to, že soupeř dá první gól a my to ještě stihneme otočit. Ale je znát, že si tým už těžkými zápasy prošel a že se umí v podobných chvílích zachovat správně,“ doplnil.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Experti: Roman Málek a Jiří Tlustý. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME