16.09.2022

Nejdříve v Liberci, kam míří Mladá Boleslav, a pak vzhůru na Spartu s Baníkem

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Regionální souboj a poté jeden z vrcholů podzimního programu FORTUNA:LIGY. Fotbaloví fanoušci se mohou v sobotu těšit na vskutku atraktivní program v české nejvyšší soutěži. Studio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 15.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal budete moci sledovat zápasy České Budějovice – Olomouc a Brno–Teplice.

Sobota 17. září 2022 od 16.00 hodin: FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav

Liberec bude v sobotu hájit třetí místo v domácím utkání s Mladou Boleslaví. Slovan doma se Středočechy dvanáctkrát v řadě neprohrál. „Čeká nás ambiciózní tým. I když se momentálně Mladá Boleslav nenachází ve vrchních patrech tabulky, je to pořád mužstvo, které má ve svém kádru zajímavé hráče,“ prohlásil asistent trenéra Liberecký Ivan Kopecký.

Severočeši prohráli jediné z posledních pěti kol. „Pozor si musíme dát na rychlé Ekpaie, Ladru a Pecha a samozřejmě na tvůrce hry Matějovského. Síla Boleslavi je také ve standardních situacích. My bychom chtěli navázat na herní výkony z posledních zápasů a potvrdit body z minulého utkání na stadionu Bohemky,“ dodal směrem k sobotnímu soupeři.

Mladá Boleslav venku v lize dvakrát v řadě a získala na stadionech soupeřů sedm z celkových devíti bodů. „Po posledním utkání se Slováckem jsem měl rozporuplné pocity. Chtěli jsme tři body, nakonec jsme byli rádi za jeden,“ poznamenal kouč Pavel Hoftych.

Středočeši prohrála jediné z posledních čtyř kol. „Čeká nás Liberec, který svůj tým v létě vhodně doplnil a dobře mu vyšel vstup do sezony. Jedeme se tam porvat o dobrý výsledek a ukončit pro Boleslav nepříznivou sérii bez výhry ve vzájemných zápasech,“ doplnil.

Ještě před startem programu k hlavnímu odpolednímu zápasu zaměří moderátor Michal Hrdlička spolu s expertem Horstem Sieglem svou pozornost do Brna, kde hrají Teplice a do Českých Budějovic, jež hostí Olomouc. „Z jihomoravské metropole se přihlásí reportérka Kláry Janáčkové a pohovoří o trablech s dorozumíváním Gninga, jenž neumí ani česky, ani anglicky. Eliška Machová přiblíží změny v českobudějovické sestavě po facce na Slavii,“ poznamenal Michal Hrdlička.

„Denisa Doležalová před utkáním vyzpovídá Luboše Kozla, trenéra Liberce, aby zjistila, jak je na tom Christian Frýdek a jak to vypadá s návratem Talovjerova,“ doplnil s tím, že s Davidem Holoubkem se zaměří i na statistiky Ladislava Krobota.

Sobota 17. září 2022 od 19.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava

Jeden z vrcholů podzimu se odehraje v sobotu na Letné, kam zavítá ostravský Baník s exsparťanským trenérem Pavlem Vrbou. Sparta vyhrála posledních devět domácích ligových zápasů s Ostravou. „Vůbec neřeším to, že trenér Baníku Vrba dříve vedl Spartu. Může to být ale motor pro některé hráče, kteří s ním pracovali. Vždy chcete porazit bývalého trenéra,“ uvedl Thomas Nørgaard, asistent trenéra Sparty.

Sparta v lize sedmkrát v řadě neprohrála, ale v posledních čtyřech kolech pouze remizovala. „Potřebujeme vyhrát, zařvat si a propojit se s fanoušky. Chodí na nás pořád, maximálně nás podporují a můžeme jim to vrátit jedině vítězstvím. Nezáleží na tom, proti komu hrajeme, prostě potřebujeme tři body,“ dodal.

Ostrava venku v lize devětkrát v řadě nevyhrála a ve všech třech zápasech této sezony na stadionech soupeřů remizovala. „Vítězství nad Pardubicemi nám pomohlo. Výsledek byl pro nás důležitý a v týdnu se lépe pracovalo. I když víme, že ne všechno bylo bez chyb, že stále máme co zlepšovat,“ řekl asistent trenéra Baníku David Oulehla.

Zmíněná výhra nad Pardubicemi přišla po čtyřech kolech. „Sparta taky řeší určité problémy, také se dostala pod tlak. Načítáme si její hru, taky má i své slabší stránky a budeme se snažit jich nějak využít. Samozřejmě je to ale pořád top klub s velice kvalitním kádrem. Základ je nebát se, být aktivní, nebát se hrát. S tím do toho musíme jít,“ nechal se slyšet.

Předzápasový program důkladně rozebere návrat Pavla Vrby na Letnou. „Pohovoříme o tom s experty Zdeňkem Ščasným a Antonínem Rosou,“ poznamenal Michal Hrdlička s tím, že David Sobišek přinese rozhovor se Srđanem Plavšićem, jenž se také vrátí na sparťanský stadion, i když jeho příběh je poněkud odlišný…

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME