19.11.2021

Nenechte si ujít tradiční duel Vítkovic se Spartou

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Klasický souboj nabídne páteční hokejové menu na O2 TV Sport. Předzápasové studio k utkání Vítkovice–Sparta startuje v 17.00 hodin.

Ostravané nebodovali ve čtyřech posledních zápasech. Hlavním důvodem je slabá koncovka, v produktivitě jsou Severomoravané nejhorší z celé extraligy. „Musíme dávat góly, to je alfa a omega všech těch výsledků,“ pronesl kouč Miloš Holaň.

„Čekáme náročného soupeře, který teď hrál Ligu mistrů, měli těžký zápas ve Švédsku. Mají v týmu velké osobnosti. Musíme už ale začít bodovat, protože Kladno dokázalo zvítězit,“ připomněl hlavní trenér Vítkovic.

Sparta s posilou trenérského štábu Miloslavem Hořavou přetrhla hrozivou sérii osmi porážek, když před pauzou vyhrála 5:2 v Brně. Možné zlepšení pak Pražané naznačili i v úterý vítězstvím 3:1 na ledě Skelleftey v Lize mistrů. „Nehýbali jsme nohama, hráli jsme bez puku a furt ho zahazovali, čehož takhle silný tým dokáže využít. Ve třetí třetině už jsme hráli lépe,“ uvedl útočník Vladimír Sobotka.

Sparťanský tým posílil navrátilec Matěj Machovský, jenž podepsal s vedením holešovického klubu smlouvu do konce sezony. „Spartu jsem sledoval. Měl jsem s sebou krabičku od O2 TV, na hokej jsem tak pravidelně koukal. Věděl jsem, co se děje. Chci hrát hokej a vyhrávat. To je můj jediný cíl. Po jednom tréninku s klukama ve Spartě se zase cítím v pohodě a svěží. Je to úplně něco jiného. Sedět jen na střídačce a koukat, jak váš tým prohrává… To ani nevíte, proč v týmu jste. Minulý rok jsme skvěle zvládli základní část, v play off málem otočili sérii s Libercem. Cítím, že všichni tu chtějí dokráčet až na vrchol,“ řekl osmadvacetiletý opavský rodák.

„Problematika obsazení sparťanského brankoviště bude jedním z témat našeho předzápasového studia. U Vítkovic je téma jasné: neproduktivní ofenziva. Jsem rád, že během první přestávky za námi zavítá Patrik Rimmel, manažer Vítkovic,“ řekl moderátor Jan Homolka s tím, že během druhé přestávky přiblíží svou práci generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME