29.01.2022

NFL má před sebou konferenční finále. Kdo postoupí do Super Bowlu?

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Po dramatických bojích v Divisional Round, kde se ve všech čtyřech zápasech rozhodovalo až v samém závěru a rozloučili jsme se s několika favority, přicházejí na řadu konferenční finále.

V AFC se do něj probojovali Kansas City Chiefs a Cincinnati Bengals, v NFC Los Angeles Rams a San Francisco 49ers. Oba zápasy uvidíte opět živě v O2 TV na Premier Sport 2, předzápasové studio odstartuje v neděli ve 20.20 hodin.

Kansas City Chiefs: největší favorité a loňští runner-ups

Velcí favorité z Kansasu ukázali neuvěřitelnou formu a po jasném postupu ve Wild Card souboji s Pittsburgh Steelers přemohli v jednom z nejlepších zápasů poslední doby své konkurenty z Buffala. „Quarterback Patrick Mahomes už bezpochyby patří mezi největší hvězdy celé NFL, kromě něj se Chiefs mohou pochlubit i hvězdnou dvojicí, kterou tvoří tight-end Travis Kelce a wide-receiver Tyreek Hill,“ uvedl komentátor O2 TV a redaktor www.nfl.cz Ondřej Horák.

„Toto trio je v podstatě nebránitelné a i do konferenčního finále přicházejí hráči Kansasu jako největší favorité na postup do Super Bowlu, který si zahráli i loni. Tehdy se Mahomes a spol. museli sklonit před legendárním Tomem Bradym a jeho Tampa Bay Buccaneers. Letos budou muset ještě vygradovat svoje výkony, protože na druhé straně bude čekat Joe Burrow, který se svými Bengals už v této sezoně našel na Chiefs recept,“ doplnil.

Cincinnati Bengals: Mladý tým po 33 letech ve finále

Cesta Cincinnati Bengals až do konferenčního finále, které si zahrají po dlouhých 33 letech, vedla přes Las Vegas Raiders a Tennessee Titans. „Proti domácím Chiefs bude muset duo Joe Burrow – Ja'Marr Chase na Arrowhead stadium vytáhnout z rukávu svoje nejlepší triky, v ofenzivě jim budou ale muset pomoci i další spoluhráči jako Joe Mixon, Tyler Boyd a Tee Higgins,“ prohlásil komentátor O2 TV.

Podle něj s velkým otazníkem do zápasu vstupuje Offensive Line, která do play off nastupovala jako nejhůře hodnocená jednotka a bude muset odolat tlaku pass rusherů Chiefs. „Zastavit Mahomese a spol. je v podstatě nemožné, ale přesto se o to obrana musí pokusit. Trey Hendrickson, Logan Wilson a Von Bell musí zahrát své životní zápasy, aby zastavili ten nejvýbušnější útok v celé lize,“ dodal Ondřej Horák.

Los Angeles Rams: Neodstavitelný Donald a skalp Bradyho

Super Bowl LVI se bude konat v Los Angeles a domácí Rams mají velkou šanci se probojovat do největšího utkání celého roku, které by hráli na vlastním hřišti! „Loni se to povedlo Tampa Bay Buccaneers, které letos Rams field gólem v samém závěru vyřadili v Divisional Round. Už předtím si ve Wild Card poradili s Arizona Cardinals. Nyní jim v cestě stojí San Francisco 49ers vedené velmi variabilní běhovou hrou Kyla Shannahana,“ řekl redaktor www.nfl.cz.

„Rams přivedli před sezonou i v jejím průběhu spoustu posil. Především Odell Beckham Jr. a Von Miller se skvěle zapracovali do týmu a společně s Aaronem Donaldem tvoří Miller jednu z nejlepších defenzivních lajn současnosti. Na druhé straně OBJ pomohl Matthewu Staffordovi a hvězdnému Cooperu Kuppovi k tomu, aby byl i útok Rams jednou z nejobávanějších skupin,“ prohlásil Horák s tím, že porazit divizního rivala nebude nic jednoduchého, ale Rams mají všechny předpoklady na své straně.

San Francisco 49ers: Outsideři, kteří ale na Rams umí

San Francisco bude po výhrách nad Dallas Cowboys a favorizovanými Green Bay Packers putovat na stadion svého divizního rivala, a půjde tedy již o třetí vzájemný zápas v této sezóně. Naposledy zvládli vyhrát 49ers, a zajistili si tak postup do play off. Pokud budou chtít zopakovat podobný výsledek, budou se muset opřít o velmi variabilní běhovou hru, která je založena na rychlících Deebu Samuelovi a Elijahu Mitchellovi.

„Nicméně ani ti nejrychlejší hráči by nic nedokázali bez skvělé podpory při blocích. O to se výborně stará trio Trent Williams, George Kittle a Kyle Jusczyk. Proti Rams bude určitě nedílnou součástí úspěchu i jeden z nejlepších linebackerů v celé lize Fred Warner. Ten zahrál naprosto úžasné utkání proti Packers a bude chtít na své výkony určitě navázat. Bude to stačit, aby si 49ers vyšlápli na dalšího favorita?“ zeptal se Ondřej Horák závěrem.

Konferenční finále NFL v O2 TV na Premier Sport 2



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený O2 TV Sport (@o2tvsportcz)

Neděle 30. ledna 2022

Pondělí 31. ledna 2022

Dny i časy jsou uvedeny ve středoevropském času.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME