06.01.2022

Oba chtějí výše. Uspěje Mladá Boleslav, nebo Litvínov?

BK Mladá Boleslav Mladá Boleslav / Jan Pavlíček

Redakce O2 TV Sport

Páteční program 39. kola hokejové extraligy nabídne řadu bitev, O2 TV Sport po nucené změně programu nabídne přímý přenos souboj Mladé Boleslavi s Litvínovem. Předzápasové studio startuje v 17.00 hodin.

Pátek 7. ledna 2022: BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov

Mladá Boleslav vyzve po dvou neúspěšných zápasech venku na souboj Litvínov, a to s cílem odčinit selhání ze závěru minulého utkání v Českých Budějovicích. Středočeši na jihu Čech ještě v 59. minutě vedli 1:0, přesto po prohře 1:2 nebrali ani bod.

„Celou sezonu máme nahoru a dolů. Nechci říct, že se v tom plácáme, ale nějak jsme si zvykli, že jeden zápas hrajeme tak a další onak. Pořád máme meetingy, bavíme se o tom v šatně a snažíme se pracovat každý zápas stejně. Jak je vidět, tak nám to pořád nefunguje a předvádíme takové zápasy, jaké předvádíme,“ konstatoval útočník Jan Stránský pro www.bkboleslav.cz.

Tým Vervy po třech porážkách v řadě zabral a v dalších dvou utkáních dosáhl na celkem pět bodů. Trenér Vladimír Růžička má ale stále ke spokojenosti hodně daleko, byť jeho tým poprvé pod jeho vedením získal dvě výhry v řadě.

„Trápí nás produktivita. Pak mi vadí, že pořád nahazujeme puk místo toho, abychom si ho dali do hokejky. Zbytečně odevzdáváme kotouče soupeři a pořád o ně bojujeme. To se mi vůbec nelíbí, budeme na tom pracovat. Pak taky hra v obranném pásmu, tam lítáme všichni všude a nikdo nikde. Nebýt našeho vynikajícího brankáře, tak nevím, jak by to vypadalo,“ přiznal zkušený kouč v rozhovoru pro klubový web.

„V předzápasovém studiu se u litvínovského klubu zaměříme na efekt příchodu Vladimíra Růžičky na post hlavního trenéra. Verva se může spolehnout na Patrika Zdráhala, který vstřelil takřka polovinu jejich vítězných branek, i ty si rozebereme,“ uvedl moderátor utkání Jan Homolka.

Středočeši po slibném úvodu sezony spíše strádají. „V říjnu přitom ještě vedli tabulku, ale zranil se jim David Šťastný, na možné souvislosti poklesu formu se podíváme. Přiblížíme si také takřka naprosto vyrovnaná čísla brankářů Gašpera Krošelje a Jana Růžičky,“ doplnil s tím, že hostem přestávkového programu po první třetině bude sportovní manažer A týmu Václav Nedorost.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME