26.04.2022

Oceláři sahají po zlatém hattricku, Spartu vyřídili 7:3

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince jsou jediný krok od zisku třetího mistrovského titulu v řadě. V pátém finále extraligy porazili doma Spartu 7:3 a v sérii vedou 3:2 na zápasy.

Pod šestou výhru Slezanů ze sedmi domácích duelů během letošních vyřazovacích bojů se nejvýrazněji podepsali útočníci Martin Růžička, Marko Daňo a Ondřej Kovařčík. Růžička dal gól a na další dva nahrál, Daňo s Kovařčíkem dvakrát skórovali.

Pod Javorovým v úterý padlo nejvíce branek v jednom finálovém utkání od série mezi Pardubicemi a Brnem v roce 2012.

„Byl to těžký zápas, ale cítil jsem, že kluci věří. Je to dlouhá série, ale konec se blíží a my jsme udělali velký krok,“ pochvaloval si Václav Varaďa, který dostal od svých hráčů hezký dárek k 46. narozeninám. A co řekl ke změně v útočných řadách? Podívejte se na jeho rozhovor s Terezou Kubíčkovou.

„Doteď jsme i v prohraných zápasech měli nějaké parametry, dnes ne. Nevážili jsme si dobrého nástupu a dostali jsme laciné góly. Ale musejí nás porazit čtyřikrát, to zatím neudělali,“ prohlásil trenér Josef Jandač v interview s Janem Hrabalem.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 7:3 (2:2, 4:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
7. Daňo (Martin Růžička), 12. Daňo (Martin Růžička), 23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, A. Nestrašil), 23. Marinčin (Dravecký, Hrehorčák), 27. Hrňa (Marinčin), 38. Martin Růžička (M. Zbořil), 48. O. Kovařčík (Nestrašil) – 8. Němeček, 10. Dvořáček (Němeček, Matuškin), 26. Šmerha (Moravčík). Rozhodčí: Pešina, Šír – Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (26. Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil – Martin Růžička, Marcinko, Daňo – Svačina, P. Vrána, Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenér: Varaďa.
HC Sparta Praha: J. Hudáček (23. Machovský) – Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – Řepík, Sobotka, M. Forman – Chlapík, R. Horák, E. Thorell – Šmerha, D. Kaše, Buchtele – Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME