01.10.2021

Oceláři udolali Energii a vedou, Motor porazil Spartu, Dynamo přehrálo Liberec

HC Oceláři Třinec

Redakce O2 TV Sport

Česká nejvyšší soutěž je po deseti kolech nesmírně vyrovnaná, mezi prvním Třincem a sedmými Českými Budějovicemi je rozdíl pouhých dvou bodů.

Čtvrteční předehrávka pro Olomouc

O2 TV Sport nejprve ve čtvrtek nabídla přímý přenos klání mezi Kladnem a Olomoucí. Oba celky se v Chomutově vystřídaly ve vedení, rozdílový gól vstřelil v prodloužení Jakub Navrátil a Hanákům zajistil druhý bod. Jaromír Jágr tentokrát nebodoval, Tomáš Plekanec se prosadil gólově, David Krejčí si připsal dvě asistence.

„Rozhodla přesilovka pět na tři, která přinesla vítězný gól. Jí předcházely dva zbytečné fauly Rytířů, nejprve nesmyslné nedovolené bránění a pak nesmyslné dohrání u střídačky Olomouce. Hanáci měli přesilovku pět na tři a tu dokázali využít,“ ohlédl se za duelem expert O2 TV Sport Jiří Tlustý.

Motor ve skoro vyprodané aréně porazil Spartu

Souboj Českých Budějovic se Spartou si nenechalo ujít 6325 fanoušků a ti viděli výbornou podívanou. Pražané hned zkraje zápasu vedli, ale domácí i díky dvěma trefám Jindřicha Abdula otočili vývoj duelu a jejich výhru podtrhl Milan Gulaš osmou brankou v sezoně, která jej osamostatnila v čele tabulky střelců.

„Byla to paráda, přišlo hodně lidí a ti vytvořili výbornou atmosférou. Skončilo to vítězně, lépe to dopadnout nemohlo. Nás do varu poslala proměněná přesilovka a fanoušci. Bylo to super!“ řekl pro klubový kanál Motoru Martin Beránek, střelec vítězné branky Českých Budějovic, které doma porazily Spartu po takřka deseti letech.

Třinec se výhrou v prodloužení vyhoupl do čela

Oceláři v souboji s Karlovými Vary neudrželi dvoubrankový náskok, i tak souboj dvou zeměpisně nejvzdálenějších celků dopadl lépe pro Slezany. Šestým gólem v sezoně jej rozhodl Erik Hrňa.

Pod všemi brankami Ocelářů byl podepsán Martin Růžička. V historickém bodování klubu už doslova funí na záda tomu nejlepšímu – Richardu Královi, jenž má 568 nasbíraných bodů za Třinec. Jeho pronásledovatel zatím nasbíral o 24 méně.

„Nejprve jsem o tom vůbec nevěděl, všiml jsem si toho až na kostce. A už jsem si o tom taky něco přečetl. Je to pro mě čest se tou tabulkou takhle posouvat nahoru. V Třinci jsou a vždycky byli skvělí hráči, takže vlastně nevím, co bych k tomu měl říct. Měl jsem štěstí na výborné spoluhráče, vedení i trenéry. Všichni mi tady věřili, snad to bude pokračovat,“ uvedl pro www.hcocelari.cz pětatřicetiletý útočník.

Gólová dieta v Hradci pro Mountfield

V královéhradecké ČPP Aréně museli fandové čekat na první brankový zásah až do 56. minuty, kdy se trefil Graeme McCormack. Výhru Východočechů potvrdil Jakub Lev trefou do prázdné mladoboleslavské branky.

Druhé čisté konto v sezoně vychytal Štěpán Lukeš. „Bylo to čekání na první gól. Mohlo to spadnout u nás, spadlo to naštěstí u nich. Myslím si, že jsme předvedli perfektní týmový výkon a bereme tři body. Nulu extra neprožívám. Chytil jsem vlnu a snažím se na ní držet. Nechci si to nějak moc pustit do hlavy, prostě si to užívám,“ řekl pro klubový kanál Mountfieldu HK.

Dynamo gólem v závěru přetlačilo Bílé Tygry

Dohromady sedm branek viděli diváci v přímém přenosu a nebo ti, kteří zavítali do Home Credit Areny, kam dorazily Pardubice. Východočeši dvakrát vedli, ve třetí třetině ale domácí otočili na 3:2 a mířili za bodovým ziskem. Jenže v 55. minutě srovnal Hecl, aby v čase 59:48 dokonal obrat Robert Kousal využitou přesilovkou.

„Vyhrát může pouze jeden, dnes se to přiklonilo na stranu Pardubic. Dynamo mělo výhodu přesilové hry v závěru třetiny a dokázalo ji využít,“ zhodnotil zápas expert O2 TV Sport Roman Málek.

Souhrn 10. kola hokejové extraligy

Rytíři Kladno – HC Olomouc 2:3 (0:1, 2:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
26. Plekanec (Kristo, Kehar), 28. Donaghey (Račuk, Dvořáček) – 13. Ondrušek (Kunc, T. Černý), 30. J. Káňa (Ondrušek, Krejčí), 58. Navrátil (Nahodil, Krejčí). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. Diváci: 2282.

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0).
Branky a nahrávky:
6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko) – 28. Kulich, 46. O. Beránek. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3264.

HC Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 5:2 (1:1, 2:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
11. Abdul (Gulaš, Percy), 29. M. Beránek (Štencel, Vráblík), 29. J. Ondráček, 46. Abdul (Šenkeřík, Pech), 59. Gulaš (Pech) – 3. D. Vitouch (M. Jandus, Polášek), 45. Z. Doležal (T. Pavelka, E. Thorell). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváků: 6325.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 3:4 (2:0, 1:3, 0:1).
Branky a nahrávky:
3. Havelka (L. Stehlík), 9. P. Zdráhal (A. Kudrna), 39. V. Hübl (F. Lukeš, Stříteský) – 25. R. Pavlík (Kučeřík), 29. Mallet (D. Mikyska, Gulaši), 32. Rákos (Bartejs, Magee), 48. Mueller. Rozhodčí: Kika, Sýkora – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 2580.

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
56. McCormack (Jergl, Orsava), 60. Lev (Perret, Kalina). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. Diváci: 3163.

Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:0, 1:2, 2:2).
Branky a nahrávky:
30. Filippi (Rosandič, Ordoš), 44. M. Ivan (J. Vlach), 49. J. Vlach (Šmíd, Filippi) – 27. Říčka (Cienciala), 31. Camara (J. Mikuš, Hecl), 55. Hecl (Camara, R. Kousal), 60. R. Kousal (Poulíček, Paulovič). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda – Zika, Šimánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 4761.

Utkání HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň se odehraje až 17. listopadu.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 8. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 14. října 2021 od 17.00 hodin: HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jan Hrabal.

Pátek 15. října 2021 od 17.00 hodin: PSG Berani Zlín – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Miloslav Gureň. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME