20.03.2023

Olomouc chce srovnat manko s Dynamem

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic budou v úterním pokračování čtvrtfinále play off extraligy usilovat na ledě Olomouce po dvou domácích výhrách o postupový mečbol. Předzápasové studio startuje v 18.30 hodin na O2 TV Sport.

Hanáci favorita na titul na východě Čech potrápili, přesto dvakrát prohráli. V úvodním duelu se prosadili jako první, ale Dynamo otočilo vývoj na konečných 5:1. Ve druhém utkání drželi svěřenci kouče Jana Tomajka až do poslední minuty bezbrankový stav, nakonec podlehli 0:2.

„Strašně to mrzí. Je to velká škoda, protože jsme odvedli výbornou práci. Musíme to ale hodit za hlavu a připravit se na další zápas. Doma je třeba podat stejný výkon jako ve druhém zápase a vyhrát,“ řekl pro www.hc-olomouc.cz útočník Karel Plášek.

Olomouc doma po sérii tří porážek dvakrát za sebou vyhrála, Hanáci ale prohráli pět z posledních osmi zápasů. „Klukům chceme poděkovat za skvělý výkon ve druhém zápase. Podstatně bez chyb, až na ten závěr. Chtěli jsme urvat bod s tím, že doma bychom rádi využili svého prostředí, což určitě uděláme. Doma dokážeme vyvinout ještě větší tlak v útočném pásmu, zároveň se více dokážeme prosazovat v předbrankových prostorech,“ prohlásil asistent trenéra Mory Boris Žabka.

Pardubice po sérii čtyř porážek ze závěru základní části na úvod play off nezaváhaly a oba duely s Hanáky doma vyhrály. V prvním utkání triumfovali 5:1, ve druhém 2:0, když vítězný gól vstřelil Peter Čerešňák v čase 59:40. „Je nádherný pocit, když člověk slaví gól, poté se podívá na tribuny a lidé tam blázní. Myslím, že jsme to týmově výborně zvládli. Šance jsme měli a už jsme jen museli počkat, komu to tam padne, chtěli jsme hrát hlavně dobře do defenzivy. Nakonec to vyšlo na mě, že jsem byl tím šťastným střelcem, a jsme za to rádi,“ řekl slovenský zadák v pardubických službách pro klubový web.

Dynamo si může už v úterý zajistit na Moravě třetí bod a o den později případně i postup do semifinále. „Očekávám dva těžké venkovní mače, víme, že Olomouc mívá doma skvělou atmosféru a že se jim před vlastními fanoušky daří, tudíž před námi stojí velice těžký a nepříjemný soupeř. Myslím si, že zkraje zápasu na nás určitě budou chtít vletět, ukázat se před publikem a pořádně nás potrápit. Postupem času budou nejspíše opatrnější a čekat na své příležitosti,“ uvedl útočník Tomáš Hyka.

Předzápasový program začne ohlédnutím za oběma zápasy v enteria areně. „S expertem Miloslavem Gureněm rozebereme jejich klíčové momenty. Z týmu Dynama se zaměříme na Romana Willa, u Olomouce na její mladíky,“ poznamenal moderátor Jan Homolka.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME