30.07.2022

Olomouc jasně vyhrála v Ostravě

SK Sigma Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Olomouce v úvodním kole nové prvoligové sezony zvítězili v Ostravě 3:0. Hosty poslal v závěru první půle do vedení Mojmír Chytil a po přestávce se prosadili Juraj Chvátal a střídající Jan Sedlák.

Domácímu trenérovi Pavlu Vrbovi nevyšel soutěžní návrat na lavičku Baníku. Hanáci zvítězili v lize v Ostravě po 10 letech. Ostravští utrpěli nejvyšší domácí ligovou porážku od listopadu 2018.

„Klíče k výsledku byly aktivita a efektivita, přidaly se i vynikající individuální výkony. Je to vysoké vítězství podpořené kvalitním výkonem, ale po prvním zápase z toho nechceme dělat závěry,“ zhodnotil utkání olomoucký kouč Václav Jílek v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Olomoucký obránce Juraj Chvátal byl výraznou postavou výhry 3:0 v Ostravě. V prvním poločase přihrál na gól spoluhráči Chytilovi, krátce po změně stran se akrobaticky prosadil sám. „Bylo to naslepo. Najednou tam vyletěl míč, kopnul jsem do něj, navíc to bylo tečované. Naštěstí to tam spadlo, mám splněno,“ usmál se. Jak zhodnotil celý úvodní duel nové sezony a hru Sigmy?

Pavel Vrba se v létě vrátil na lavičku Baníku, první soutěžní zápas ale jeho tým nezvládl. Ostravané doma padli 0:3 s Olomoucí. „Musím přiznat, že Olomouc byla lepší a zaslouženě vyhrála 3:0. Je potřeba zapracovat na všem,“ láteřil kouč Slezanů. Co řekl o ambicích Baníku pro nadcházející ligový ročník?

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 0:3 (0:1).
Branky:
38. Chytil, 50. Chvátal, 79. Sedlák. Rozhodčí: Proske – Paták, Kotík – Ondráš. Žluté karty: Kuzmanović, Pokorný, Fleišman – Chvátal, Zmrzlý. Diváci: 6698.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Pokorný, Fleišman – Klíma, Kuzmanović (64. Budínský), Kaloč (83. Smékal), Tetour (64. Takács), Šehić (83. Buchta) – Tijani (53. P. Jaroň). Trenér: Vrba.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil (86. Matoušek), Ventúra (69. Sedlák), Růsek (78. Šíp), Breite (86. Poulolo), Zorvan – Chytil (69. Zifčák). Trenér: Jílek.

Brno obralo o body Slovácko

Fotbalisté Zbrojovky při návratu do nejvyšší soutěže v úvodním kole první ligy překvapivě remizovali s favorizovaným Slováckem 2:2. Jihomoravané dvakrát vedli po gólech Michala Ševčíka a Jakuba Přichystala, úřadující vítěz domácího poháru ale pokaždé vyrovnal. Ve 30. minutě se prosadil Daniel Holzer a v 71. minutě Michal Trávník. Brňané doma v lize nad Slováckem poprvé po čtyřech zápasech nezvítězili.

„Získali jsme bod, i když jsme dvakrát vedli, ale zklamaný z toho nejsem. Hráči zápas odbojovali a na vlastní kůži poznali, že hrají jinou soutěž než v uplynulé sezoně. Za nasazení a bojovnost je musím pochválit. Během zápasu měla obě mužstva dost příležitostí, jak to převážit na svoji stranu. Nám hodně pomohl vedoucí gól, z týmu spadla nervozita před plným hledištěm. Výborně nám při gólech pracovali středoví hráči. Trošku smůly jsme měli při inkasovaných gólech, hlavně při druhém. Musím ale zdůraznit, že jsme hráli proti výborně připravenému soupeři, který byl neskutečně silný na míči,“ poznamenal brněnský kouč Richard Dostálek po utkání, na které si našlo cestu 8024 diváků.

FC Zbrojovka Brno – 1. FC Slovácko 2:2 (2:1).
Branky:
21. Ševčík, 32. Přichystal – 30. Holzer, 71. Trávník. Rozhodčí: Radina – Kubr, Leška – Berka. Žluté karty: Falta, Granečný – Daníček, Hofmann. Diváci: 8024.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, Ševčík (68. Blecha) – Hladík (89. Divíšek), Falta (89. Jambor), Přichystal (72. Alli) – Řezníček (68. Fousek). Trenér: Dostálek.
1. FC Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk (46. Tomič), Trávník (79. Kohút), Havlík, Duskí (69. Šašinka) – Petržela (89. Brandner), Kalabiška, Holzer (79. Sinjavskij). Trenér: Svědík.

Souboj Zlína s Mladou Boleslaví branku nepřinesl

otbalisté Zlína remizovali v úvodním kole první ligy s Mladou Boleslaví bez branek. Ke třem bodům měli na podmáčeném terénu blíže domácí, hosty dvakrát v zápase zachránila tyč. Zlín v nejvyšší soutěži nad Boleslaví potřetí za sebou nezvítězil.

„Typický zápas, jaký se hrává na startu sezony. Trochu nervózní, nikdo nechtěl prohrát. Tomu zápas odpovídal. Obě strany měly své šance, ale remíza je spravedlivá. Možná by stav 1:1 nebo 2:2 duelu odpovídal více. Musím hráče pochválit, že si na podmáčeném terénu pohlídali kopačky a nedocházelo k fatálním podklouznutím. Výjimkou byla nešťastná situace Marečka, který se tou dobou už chystal ke střídání, naštěstí si brankář dobře postavil tyče. Uhlídali jsme rychlost Vukadinoviće a Silného,“ ohlédl se za utkáním Pavel Hoftych, trenér hostí.

FC Trinity Zlín – FK Mladá Boleslav 0:0.
Rozhodčí:
Starý – Horák, Vodrážka – Orel. Žluté karty: Vukadinović, Kolář, Cedidla – Suchý. Diváci: 2754.
FC Trinity Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – Didiba, Kolář – Dramé (46. Fillo), Jawo (72. Janetzký), Čanturišvili – Vukadinović (63. Silný). Trenér: Jelínek.
FK Mladá Boleslav: Polaček – Mareček (78. Vaníček), Šimek, Suchý, Karafiát – Pech, Mašek (74. Krobot), Dancák, Matějovský, Ladra – Škoda. Trenér: Hoftych.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME