03.12.2021

Oplatí Oceláři porážku Dynamu?

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Atraktivní duel čtvrtých Pardubic s prvním Třincem nabídne páteční program 29. extraligového kola na O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje v 17.30 hodin.

Oceláři tak mají možnost odškrtnout si poslední zbývající řádek v pomyslné tabulce, neboť právě Dynamo zůstalo posledním týmem, který v této sezoně obhájci titulu ještě neporazili. Slezané doma podlehli ambicióznímu celku 2:3 po samostatných nájezdech.

„Třinec je těžký soupeř a bude to těžký zápas. Mají konzistentní výkony, bodovali šestkrát ze sedmi zápasů, což se odráží v tabulce. My jsme teď měli trochu horší sérii, ale věřím, že v Olomouci jsme to utnuli a můžeme teď začít nějakou takovouto lepší sérii,“ řekl pardubický útočník Matěj Blümel pro www.hcdynamo.cz.

Přesto, že do Pardubic přijede lídr tabulky, žádnou speciální přípravu Dynamo podle Matěje Blümela nemá. „Přistupujeme k nim jako ke každému jinému soupeři. Myslím si, že pro nás je dobré, že přijede zrovna Třinec. Nebudeme pod takovým tlakem a můžeme jen překvapit,“ doplnil střelec sedmi branek Východočechů v tomto ročníku.

Třinec sbírá body v pravidelném intervalu: z 26 utkání jen dvakrát nebodoval, z toho pouze jednou venku, a to před polovinou září, kdy prohrál v Plzni 2:3. I proto je s náskokem první. Nyní jeho dominanci prověří Pardubice.

„Očekáváme velký boj. Pardubice hrají doma velmi agresivní a bruslivý hokej. Nebude to vůbec jednoduché. Jedeme tam podat náš nejlepší výkon a poprat se s nimi. Chceme získat nějaké body a nejlépe všechny tři, ale bude to hodně těžké. Tým mají velmi kvalitní, posílili ho před sezonou. Hrají velmi dobře přesilovky i oslabení, na to se musíme pořádně připravit,“ nechal se slyšet asistent trenéra Marek Zadina.

„V předzápasovém studiu se z týmu Pardubic zaměříme zejména na Anthonyho Camara, jenž se vrátil do sestavy Dynama a v Olomouci vstřelil vítězný gól, a na Ondřeje Romana. Podíváme se na detaily výborné formy Ocelářů, nemůžeme opomenout výbornou brankářskou dvojici a samozřejmě střelce Martina Růžičku,“ přiblížil program přenosu moderátor Jan Velart, jenž o první přestávce utkání ve studiu přivítá většinového vlastníka Dynama Petra Dědka.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME