18.01.2023

Pardubice otočily duel v Kladně

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Dynama zvítězili v dohrávce 27. kola extraligy na ledě posledních Rytířů 4:1 a díky třetí výhře za sebou zvýšil svůj náskok v čele tabulky před druhými Vítkovicemi na čtyři body.

Východočeši porazili Kladno i potřetí v sezoně. Středočeši po páté porážce z posledních šesti zápasů ztrácí stále tři body na Litvínov, České Budějovice i Karlovy Vary.

„Nebylo to ono, neměli jsme pohyb, nebyli jsme hlavou v zápase. Jakmile nebudeme hrát naplno, můžeme mít problémy s každým, liga je vyrovnaná,“ prohlásil Radim Rulík, trenér Pardubic, v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Kladno vstoupilo do duelu s lídrem extraligy z Pardubic nebojácně a v první třetině favorita přehrálo 1:0. Na dobrý úvod pak ale Rytíři nenavázali a Dynamu nakonec podlehli 1:4. „Od začátku druhé třetiny jsme začali hrát pasivně, šli jsme do ní až moc bázlivě. Měli tam navrch, získali kontrolu nad zápasem,“ shrnul Otakar Vejvoda.

Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice 1:4 (1:0, 0:3, 0:1).
Branky a nahrávky:
20. Plekanec (Jágr, Kubík) – 32. Štetka (T. Zohorna, Radil), 33. A. Musil (Herčík), 38. Poulíček (Cienciala, T. Dvořák), 54. Paulovič. Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 2987.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME