04.10.2022

Pátý týden nabídne šest přenosů z NFL

NFL

Redakce O2 TV Sport

Pokud jste fanouškem NFL, tak pro vás byl uplynulý víkend předčasným vánočním dárkem. Díky zápasu v Londýně byla celá neděle vyhrazená americkému fotbalu a rozhodně se bylo na co dívat. NFL však řeší i další skandál, protože otřes mozku Tua Tagovailoa, o kterém jsme vás informovali minulý týden, má nepříjemnou dohru.

V NFL v posledních dnech rezonuje právě situace ohledně quarterbacka Miami Dolphins Tua Tagovalioa. Tomu byl minulý týden i přes očividný otřes mozku umožněn návrat do zápasu s Ravens a tento týden to bylo ještě horší. I přes krátký týden a zápas ve čtvrteční předehrávce se Tagovailoa objevil jako starting quarterback Miami a od Dolphins to nebyl dobrý tah. Tagovailoa dostal další tvrdý hit, po kterém zůstal paralyzovaný ležet na hřišti a všichni se obávali o jeho zdraví. To vše před zraky všech fanoušků po celém světě u Thursday Night Football. Po okamžitém ošetření byl odvezen do nemocnice, kde se prokázal další otřes mozku, který ho pravděpodobně v nejbližší budoucnosti vyřadí ze hry. Tagovailoa je naštěstí už v domácím léčení, ale NFL nadále řeší tuto situace a bude se znovu detailněji zabývat dodržováním protokolů ohledně vyšetření otřesů mozku a následného zapojení do zápasů.

Na zpřísnění dodržování pravidel možná doplatil i další quarterback Brian Hoyer z New Englandu, který měl nahradit zraněného Maca Jonese v zápase s Green Bay Packers. Ten byl v první čtvrtině také tvrdě sražen, a po krátkém vyšetření ho NFL už nepustila zpět do hry. Do souboje proti Aaronovi Rodgersovi a týmu Packers tak musel nastoupit nováček a až třetí QB Patriots Bailey Zappe. Říkáte si rozhodnuté utkání? Kdepak! Patriots se i s třetím QB drželi s favoritem celé konference NFC a zápas nakonec dospěl až do prodloužení. Tam byli nakonec šťastnější Packers, když s vypršením časového limitu trefil vítězství field goalem Mason Crosby. NFL ale ukázala, že si letos musíte vybojovat vítězství v každém zápase.

Parádní reklamu na americký fotbal pak sledovali fanoušci na stadionu Tottenham Hotspur v Londýně. Mezinárodní série NFL se poprvé v letošním roce ukázala v Evropě a bylo z toho drama až do samého konce. Minnesota Vikings se celý zápas přetahovala o vedení s New Orleans Saints a na konci zápasu, za stavu 28:25 pro VIkings, kopal kicker Saints Will Lutz field goal, který mohl poslat zápas do prodloužení. Fanoušci New Orleans se však dočkali jen dvou odrazů o brankovou konstrukci a utkání v Londýně příhodně skončilo neproměněným „angličákem“.

Čtvrtý týden znamenal také změnu na pozici QB u Steelers, když do druhého poločasu zápasu s Jets nahradil Mitche Trubiskyho nováček Kenny Pickett. Fanoušci také sledovali možná poslední souboj Bradyho proti Mahomesovi, který oplatil na Raymond James Stadium v Tampě porážku ze Super Bowlu 54 a Chiefs nakonec zvítězili 41:31.

V pátém týdnu bude pak díky dalšímu zápasu v Londýně o nálož fotbalu postaráno a celkem budete moci sledovat 6 přímých přenosů. Mezi největší lákadla pak patří duel Ravens a Bengals, tedy Lamar Jackson proti Joe Burrowovi v Sunday Night Football.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME