28.01.2023

Plzeň hostí Hradec Králové, Sparta míří do Olomouce

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

A je to tady! Fanoušci se dočkali: startuje jarní část FORTUNA:LIGY. V rámci hlavního programu na O2 TV Sport si to v sobotu odpoledne rozdají nejprve Plzeň s Hradcem Králové, večer pak Olomouc vyzve Spartu. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete zhlédnout zápasy Bohemians–Teplice a Slovácko – České Budějovice.

Sobota 28. ledna 2023 od 15.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové

Plzeň bude proti pátému Hradci Králové hájit dvoubodový náskok na Slavii, jež se představí v rámci nedělním programu. Viktoria v nejvyšší soutěži zvítězila nad „Votroky“ třikrát v řadě a ve 13 z posledních 14 zápasů. „Hradec Králové bude nepříjemný soupeř, ale doma chceme vyhrávat. Pokud chceme pomýšlet na špičku tabulky, tak tenhle zápas musíme zvládnout,“ řekl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Východočeši poslední tři kola prohráli. Pikantní bude duel pro jejich trenéra Miroslava Koubka, jenž v minulosti Plzeň trénoval a v roce 2015 s ní získal titul. „Těším se moc! Pauza byla opravdu dlouhá, vlastně od listopadu. Nezvykle dlouhá byla kvůli tomu i zimní příprava. Jsme dostatečně odpočatí a připraveni, teď to jen ukázat na hřišti. A hned v sobotu,“ pronesl pro klubový web záložník Viktorie Jan Kopic.

Hradec Králové prohrál poslední tři kola, v Plzni prohrál šest posledních ligových duelů. „Hru Plzně máme pochopitelně zmapovanou. Oni se svým typickým projevem prezentovali již během celého loňského roku. Klíčem bude to, abychom zvládli pokrýt krajní prostory a pohlídali si nebezpečné standardní situace soupeře,“ poznamenal pro www.fchk.cz asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Východočeši venku v lize prohráli tři z posledních čtyř utkání. „Zprávy z Plzně hovoří o tom, že by mělo přijít spousta diváků, takže bude skvělá atmosféra. To k lize patří a žádné přátelské utkání se nevyrovná mistrovskému zápasu o body,“ dodal.

Pozornost předzápasového studia bude nejprve upřena na souběžně hrané duely. „Z Uherského Hradiště, kde hrají České Budějovice se s rozhovorem přihlásí reportérka Eliška Machová. Klára Janáčková pokryje duel Bohemians–Teplice,“ prohlásil Petr Svěcený, moderátor studia.

„S expertem Janem Rezkem probereme vyhrocený podzimní duel Plzně na domácím hřišti Hradce Králové. Reportér Vladimír Grebennikov pohovoří o zraněných a Matěji Vydrovi,“ poznamenal s tím, že detailní rozbor si zaslouží také plzeňské výsledky v přípravě a její zimní posily.

Sobota 28. ledna 2023 od 18.00 hodin: SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha

Olomouc bodovala v sedmi z minulých osmi kol. „Věřím, že hned do prvního zápasu přeneseme takový ten startovací efekt a budeme úspěšní. Spartě vyšel závěr podzimu, je konsolidovanější a hladovější, v přípravě porazila silné německé celky. Je to pro nás výzva,“ prohlásil trenér Hanáků Václav Jílek, který spolu s asistentem Jiřím Saňákem v minulosti působil ve Spartě.

Olomouc doma v lize třikrát v řadě vyhrála, v sezoně ale získala na svém stadionu pouze 10 z celkových 24 bodů. „Příprava byla hodně krátká. Odehráli jsme jen čtyři zápasy. Pro nás fotbalisty je ale ideální, že nás čeká ostrý zápas. Moc se na něj těšíme,“ řekl před sobotním utkáním útočník Mojmír Chytil pro web Sigmy.

Sparta zdolala čtvrtou Olomouc ve čtyřech z posledních pěti ligových duelů, přesně opačnou bilanci má ale na hřišti Hanáků. Při čtyřech porážkách z minulých pěti utkání tam navíc nedala gól. Pražané ztrácejí na první Plzeň sedm bodů. „Je jedno, kdo proti nám teď stojí. Náš cíl je jediný – nahánět titul. Jedeme vyhrát a budeme chtít vyhrávat zápas co zápas,“ konstatoval asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka.

Sparta na Hané z posledních pět ligových utkání čtyřikrát prohrála a dokonce neskórovala. „Olomouc je dobrá ve standardních situacích. Celkově je silná, má výborné útočníky, Chytil hraje ve skvělé formě. Naše obranná řada bude mít velkou práci, aby je pohlídala. Bude potřeba eliminovat jejich ofenzivní sílu, být nebezpečný dopředu a zkusit dát brzy gól,“ doplnil.

„S experty Janem Rezkem a Zdeňkem Ščasným probereme formu Marka Matějovského, u Viktorie se zaměříme na Mariána Tvrdoně. Reportér Vladimír Grebennikov pohovoří s asistentem trenéra Viktorie Pavlem Horváthem,“ nechal se slyšet Petr Svěcený a pokračoval: „Při večerním utkání si odbyde svou premiéru náš nový expert Zdeněk Folprecht, a to v tandemu s Petrem Mikolandou. Pohovoříme o trendu rozhodování sudích, projdeme si rovněž šest olomouckých gólů z posledních zápasů podzimu.“

„Denisa Doležalová vyzpovídá asistenta sparťanského trenéra Luboše Loučku, naše reportérka rovněž pohovoří o stavu hrací plochy a návštěvě na utkání,“ uzavřel.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME