09.11.2022

Plzeň nedala Brnu šanci

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně zvítězili v dohrávce 4. kola FORTUNA:LIGY nad Zbrojovkou 4:0 a vedou tabulku o čtyři body před Slavií.

Svěřenci trenéra Michala Bílka tak získali jistotu, že zimní přestávku stráví na prvním místě. Ve 24. minutě otevřel skóre Adam Vlkanova, krátce po změně stran navýšil vedení domácích Tomáš Chorý, který se trefil i v 79. minutě z penalty. Těsně před koncem skóroval ještě střídající Fortune Bassey.

Obhájci titulu se po sobotní porážce 0:1 se Spartou vrátili na vítěznou vlnu a v nejvyšší soutěži zdolali Zbrojovku poosmé za sebou. Brňané nebodovali podruhé po sobě a zůstali osmí.

Utkání se v původním srpnovém termínu neuskutečnilo, protože Plzeň požádala o přeložení kvůli dvojzápasu závěrečného play off o postup do Ligy mistrů s Karabachem.

Plzeň napravila dojem po víkendové prohře se Spartou, dohrávku proti Brnu zvládla a zapsala suverénní vítězství 4:0. „Věděli jsme, že když něco podceníme, budeme mít problém. Po celou dobu jsme utkání měli pod kontrolou,“ prohlásil v rozhovoru s Radkem Šilhanem spokojený plzeňský kouč Michal Bílek. Co řekl ke gólu Vlkanovy a zdravotním problémům Chorého?

Viktoria napravila dojem po prohře se Spartou a Brno přehrála jasně 4:0. První ligovou trefou v barvách Viktorie k výhře přispěl Adam Vlkanova. „Těší mě to, hlavní jsou ale tři body. Jsem rád, že jsme trošičku odčinili to zaváhání, chtěli jsme to takhle zvládnout,“ liboval si. Co řekl o svém gólu? A jak se cítí v náročném programu?

Zbrojovka v dohrávce v Plzni padla jednoznačně 0:4 a stejným výsledkem podlehla i třetímu soupeři z české top trojky. „Prezentovali jsme se zajímavým výkonem. Soupeři jsme ale nabídli velké příležitosti, zatímco sami jsme šance zavraždili, a v defenzivně jsme předvedli nezodpovědný výkon. Byly to chyby jako u dětí,“ mrzelo Richarda Dostálka, kouče Jihomoravanů.

FC Viktoria Plzeň – FC Zbrojovka Brno 4:0 (1:0).
Branky: 53. a 79. z pen. Chorý, 24. Vlkanova, 89. Bassey. Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Machač – Petřík. Žluté karty: Šural, Endl, Rogožan (všichni Brno). Diváci: 8436.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Pernica, Havel – Bucha, Kalvach (80. Ndiaye) – Jirka (80. Kopic), Vlkanova (73. Čermák), Mosquera (84. Pilař) – Chorý (84. Bassey). Trenér: Bílek.
FC Zbrojovka Brno: Šiman – Hrabina, Endl, Šural, Divíšek (46. Souček) – Matejov (46. Přichystal), Texl, Pachlopník (59. Alli), Granečný – Ševčík – Řezníček (79. Rogožan). Trenér: Dostálek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME