27.09.2021

Plzeň otočila výroční duel proti Českým Budějovicím

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně v 8. kole doma porazili České Budějovice po obratu 2:1 a upevnili si vedení v neúplné tabulce. Na začátku druhého poločasu hosty poslal do vedení Nigerijec Fortune Bassey, mezi 69. a 80. minutou otočili skóre obránci Radim Řezník s kapitánem Lukášem Hejdou. Západočeši tak oslavili vítězně zápas ke 110. výročí založení klubu.

České Budějovice na hřišti Plzně vedly, nakonec po prohře 1:2 neberou ani bod. Jak utkání viděl kouč David Horejš? „Dnes bohužel rozhodla produktivita. Jestli chceme takový zápas vyhrát, musíme naše šance proměnit. Za kluky mě to mrzí, odehráli skvělý zápas, ale odměnu v podobě bodového zisku nemáme,“ mrzelo ho.

Plzeň otočila utkání s Českými Budějovicemi a ze slavnostního utkání ke 110 letům klubu získala před 9312 diváky tři body po výhře 2:1. „Moc si ceníme toho, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Utkání bylo velmi náročné, o poločase jsme hráčům říkali, že se nám nedaří a musíme to ubojovat. A to se podařilo,“ oddechl si kouč Michal Bílek.

Radim Řezník pomohl svým třetím gólem sezony k těsné výhře 2:1 nad Českými Budějovicemi. „První poločas z naší strany nebyl dobrý, neměli jsme mezihru. Ale věděli jsme, že máme sílu na otočení. Super, že jsem dal gól a máme tři body,“ usmíval se po slavnostním výročním utkání.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME