17.05.2022

Plzeň porazila Plzeň 6:5. „Limbovo finále“ bavilo

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Bývalý plzeňský fotbalista David Limberský se v exhibičním utkání rozloučil s profesionální kariérou. Jako kapitán dovedl výběr „Zlaté éry“ Viktorie z let 2011 až 2018 k vítězství 6:5 nad současným A týmem Západočechů, který v uplynulé sezoně získal prvoligový titul.

Zápas měl redukovanou hrací dobu 2×35 minut a střídalo se hokejově. Mezi jeho spoluhráči byli například současní asistenti trenéra v A týmu Pavel Horváth, Marek Bakoš a Matúš Kozáčik. Mezi dárky, které dostal, byl i obraz s jeho zesnulými spoluhráči Františkem Rajtoralem, Davidem Bystroněm a Mariánem Čišovským. Klub rovněž napořád vyřadil dres s „jeho“ číslem osm.

Pavel Vrba se nakonec zúčastnil rozlučky Davida Limberského s kariérou. Na koho z hráčů zlaté éry se nejvíc těšil? „Na Horvyho, jestli vypadá furt tak dobře, jako v televizi. Ale samozřejmě na všechny, se kterými jsme prožili úžasné chvíle,“ zavzpomínal. A nejoblíbenější historka přímo s Limberským? „Ty vám nemůžu říkat, to byste museli vysílat až po 22. hodině,“ smál se v rozhovoru s Davidem Sobiškem.

O poločase rozlučky Davida Limberského jsme vyzpovídali i šéfa plzeňské Viktorky Adolfa Šádka. Kdy se Limberský oficiálně zapojí do práce v klubu? „Ještě chvilku ho nechám užívat si poprofesionální kariéry. A pak, až dozraje do toho, že se mnou chce dělat tahat 12 nebo 14 hodin denně, tak může dělat tady na klubu,“ usmíval se v interview s Davidem Sobiškem a Martinem Kubičíkem.

FC Viktoria Plzeň A tým – FC Viktoria Plzeň „Zlatá éra (2011–2018)“ 5:6 (2:5).
Branky:
19. Havel, 26. Šulc, 38. Beauguel, 40. Kopic, 44. Hlavatý – 23. a 70.+2 Limberský, 5. Pilař, 12. Vaněk, 28. Bakoš, 32. Ševinský. Rozhodčí: Hrubeš – Marek, Maláček. Bez karet. Diváci: 11 700 (vyprodáno).
FC Viktoria Plzeň A tým: Tvrdoň – Pernica, Sýkora, Beauguel, Kopic, Trusa, Potočný, Chorý, Mihálik, Mosquera, Hlavatý, Bucha, Falta, Kalvach, Havel, Matějka, Šulc, Santos, Janošek, Holík, Káčer, Ndiaye, Staněk. Trenér: Bílek.
FC Viktoria Plzeň „Zlatá éra (2011–2018)“: Kozáčik, Bolek, Pavlík – Hubník, Pilař, Hořava, Fillo, Limberský, Horváth, Ďuriš, Řezník, Ševinský, Rezek, Vaněk, Procházka, Baránek, Bakoš, Jiráček, Kolář. Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME