25.11.2021

Poslední vyzve prvního. Překvapí Zlín proti Třinci?

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Souboj jasně posledního celku extraligy se suverénem sezony nabídne čtvrteční předehrávka 26. kola mezi domácím Zlínem a Třincem. Předzápasové studio startuje v 17.00 hodin.

Oceláři, kteří za poslední čtyři zápasy neztratili ani bod a venku vyhráli již osmkrát v řadě, budou mít příležitost navýšit nynější sedmibodový náskok na druhý Hradec Králové.

Třinečtí pokračují ve výborných výkonech, z 24 utkání v extralize od začátku ročníku nebodovali pouze dvakrát. „Je tu stoprocentní koncentrace na každé střídání. Momentálně nevidím žádnou slabinu. Všichni se snaží plnit daný systém, vše do sebe zapadá. Člověk musí jít na led s čistou hlavou, navázat na to, co bylo úspěšné a co tým zdobí celou sezonu,“ uvedl pro www.hcocelari.cz útočník Ondrej Šedivý.

V sestavě obhájců titulu bude scházet Aron Chmielewski. Polský útočník dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu ve třech zápasech za faul v utkání s Karlovými Vary.

Zlín mohl oslavit vítězství po šesti kolech, v neděli doma porazil Olomouc 3:2. „Dobře jsme do duelu vstoupili a to byl základ úspěchu. Chceme takto zahájit i proti Třinci,“ řekl trenér Luboš Jenáček.

Kouč Beranů má pro vedoucí tým tabulky jen slova chvály: „Je to nejlepší tým v lize, hrají jako jeden muž. I když vyhrávají třeba jen malým rozdílem, herně dominují. Ale každý zápas začíná za bezbrankového stavu. Třinec má skvělé přesilovky, ale my se chceme o body porvat. Musíme být disciplinovaní a hrát bez zbytečných trestů,“ doplnil.

„V předzápasovém studiu se zaměříme na poslední zlínskou výhru a vztáhneme čísla z nedělního utkání k těm celosezonním, s expertem Miloslavem Gureněm rozebereme přínos posil včetně Patrikse Zabusova. Třinec vede extraligu, přiblížíme další detaily dominance Ocelářů. Před startem utkání vyzpovídáme brankáře Ondřeje Kacetla,“ uvedl moderátor zápasu Jan Velart s tím, že hlavním tématem první přestávky bude příprava brankáře Daniela Hufa a druhé cestování Ocelářů napříč republikou.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Jakub Koreis. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME