17.11.2022

Prokáže Mlejnkův Litvínov růst formy i v Hradci Králové?

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Velmi zajímavé hokejové utkání slibuje páteční extraligový přenos na O2 TV Sport. Hradec Králové dokázal Litvínov porazit šestkrát v řadě za plný počet bodů, Verva ale po trenérské výměně pookřála a svůj vzestup bude chtít potvrdit i na východě Čech. Předzápasový program startuje v 17.30 hodin.

Mountfield HK během reprezentační přestávky rozehrál osmifinále Ligy mistrů, na ledě Färjestadu prohrál 3:4, ač vedl 3:1. „I přes prohru si myslím, že jsme tady odehráli dobrý zápas. Mám pocit, že jsme domácí zaskočili, měli jsme spoustu šancí a dělali jim problémy výborným forčekinkem. V druhé třetině, když se nám podařilo odskočit na 3:1, byla velká škoda, že jsme nebyli trpělivější a poctivější do obrany,“ prohlásil pro www.mountfieldhk.cz kouč Tomáš Martinec.

Zápasy jdou rychle za sebou, a tak čeká Východočechy pouhé tři dny od příletu ze Švédska opět česká nejvyšší soutěž. „Je to v rychlém sletu. Přiletěli jsme a dostali jeden den volno, ve čtvrtek jsme potrénovali a v pátek zase hrajeme. I když Liga mistrů zrovna není, tak se se hraje ob den. Je to náročnější, ale neviděl bych v tom žádný problém. Taková je sezona,“ poznamenal obránce Filip Pavlík pro web klubu.

Také on vnímá proměnu Litvínova po výměně hlavního kouče. „Asi tam něco změnili – možná nějakou taktiku nebo to trochu odlehčili, nastavili něco jiného. Určitě bude mít nový trenér stopu, kterou tam zanechal a zadal novou. Bude to těžký zápas, protože pro nic za nic nevyhráli několikrát za sebou a určitě sem přijedou dobře připraveni,“ dodal.

Vervě se po odvolání Vladimíra Růžičky začalo velmi dařit, když dokázala z pěti utkání získat dvanáct bodů za tři tříbodové výhry, za jednu výhru v prodloužení a jeden bod získala v zápase s Kladnem, ve kterém Litvínov prohrál až v nastaveném čase. V posledním utkání před reprezentační přestávkou přivítala Verva na svém ledě Karlovy Vary v Podkrušnohorském derby. Litvínov dokázal utkání vyhrát a dokráčel si pro výhru 5:3. Chemici se nachází momentálně na dvanáctém místě se ziskem jednadvaceti bodů a mají dvoubodový náskok na poslední Kladno.

„Podle mě to bylo naprosto vyrovnané utkání. Neřekl bych, že bychom tahali za delší nebo za kratší konec. Byl to vyrovnaný zápas a odpovídal tomu i poměr šancí. Soupeř byl nebezpečný, měl dobré osobní souboje hokejka na hokejku, s tím jsme se trochu trápili. Nezdála se nám naše první třetina, měli jsme pocit, že jsme všude o půl metru dál. Dolehla na nás tíha utkání, které jsme odehráli na Kladně. Jsme rádi za tři body. Reprezentační pauzu nebudeme trávit na dně,“ řekl po poslední výhře hlavní trenér Karel Mlejnek, trenér Severočechů.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Giorgio Estephan se sedmnácti kanadskými body za čtyři branky a třináct asistencí. Verva bude chtít zlomit bilanci venkovních utkání, z posledních sedmi zápasů na stadionech soupeřů zvítězila pouze jednou.

„Právě proměnou Litvínova po výměně hlavního trenéra začneme náš předzápasový program s expertem Jiřím Tlustým. Zaměříme se také na tahouny Vervy a na její defenzivu. U Hradce Králové rozebereme jeho změny během poslední doby a zaměříme se na střelbu Mountfieldu, respektive její úspěšnost,“ poznamenal moderátor Jan Homolka s tím, že reportér Jan Hrabal před zápasem vyzpovídá litvínovského kapitána Matúše Sukeľa a nejproduktivnějšího hráče domácích Jakuba Lva.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME