02.08.2022

Reportér Antonín Rosa před premiérou: Cítím zdravý respekt

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Před každým fotbalovým přenosem na O2 TV Sport si nastuduje detailní informace o obou týmech, aby jimi obohatil svou expertízu ve studiu. Antonín Rosa se při nadcházejícím víkendu představí v jiné roli, a to reportér utkání.

Zprostředkovat názory aktérů zápasu, takový úkol dostane při duelu FORTUNA:LIGY mezi Libercem a Teplicemi. „Mám k tomu velký respekt, Honza Homolka a David Sobišek mi dali čas na rozmyšlenou a pak se mě, jak se říká, rozhodli hodit do vody, ať plavu, a to rovnou ve druhém kole. Mohl jsem si zvolit zápas, vybral jsem si souboj klubů, v nichž znám mnoho lidí,“ poznamenal Antonín Rosa.

„Upřímně nejsem přesvědčený, zda na to mám. Je potřeba to prověřit, vážím si této příležitosti. Chopím se tedy reportérského mikrofonu a uvidíme. Vše si vyhodnotíme,“ pokračoval.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Antonín Rosa (@antonin.rosa)

Podle svých slov prožívá příjemnou nervozitu. „Těším se, že získám další zajímavou zkušenost. Ještě nedávno by mě nic takového nenapadlo. Ano, cítím velký respekt, ale zároveň takové to příjemné natěšení,“ nechal se slyšet.

Reportéři O2 TV Sport trenérům i hráčům vykají, u sportovců-reportérů může být přístup odlišný: „Ve většině případů budu vykat, zejména v rozhovorech s trenéry. U hráčů, s nimiž jsem sdílel jednu kabinu, budu volit tykání, podle mého názoru je to naprosto v pohodě.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Antonín Rosa (@antonin.rosa)

Při své roli experta Antonín Rosa těží i ze spontánnosti, díky níž reaguje na probíraná témata. „Počítám při svém reportování s tím, že si napíši okruhy témat, která chci s respondenty probrat. Do budoucna ale budu chtít, abych uměl rozhovor rozvinout sám od sebe, abych ihned zareagoval na odpověď, ne dle připraveného scénáře,“ pousmál se závěrem.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME