18.12.2021

Série Viktorie pokračuje, vyhrála i v Karviné

MFK Karviná

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně zvítězili v 19. kole FORTUNA:LIGY v Karviné 1:0. O jedinou branku utkání se postaral ve 45. minutě obránce Milan Havel.

Viktoria v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou vyhrála a přezimuje na druhém místě tabulky. Západočeši se bodově dotáhli na vedoucí Slavii, která má však výrazně lepší skóre a nedělní zápas v Ostravě k dobru.

Karviná ve FORTUNA:LIZE nezvítězila už 20 utkání za sebou, zůstává jediným týmem v ligové sezoně bez výhry.

„Chceme, aby naši krajní obránci hráli vysoko a podporovali útočnou fázi. Je plus, že jsou produktivní a mají dobrá čísla,“ pochválil přínos beků kouč Michal Bílek. Jak je spokojený s první polovinou sezony? I to prozradil v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

O jedinou branku hostí se zasloužil obránce Milan Havel, který stanovil konečný výsledek parádní ranou v závěru první půle. „Dobře jsme to vykombinovali, Syky to na mě sklepnul, já si to dobře přebral a vystřelil jsem na zadní tyč. Krásně to tam spadlo, takže jsem šťastný,“ okomentoval spokojený střelec gólovou souhru s Janem Sýkorou.

Fotbalisté Karviné přezimují na posledním místě tabulky. „Neprosadíme se v koncovce, a když nedáme gól po standardce nebo dohrání standardky, tak je nedáme vůbec. Chybí hráč, který by to tam nějak dokopnul. Ale to je fotbal, střelci se těžko hledají,“ povzdychl si trenér Bohumil Páník.


MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1).
Branka:
45. Havel. Rozhodčí: Klíma – Hájek, Hurych – Ondráš. Bez karet. Diváci: 912 (omezený počet).
Karviná: Ciupa – Křapka, Šindelář, Buchta, Šehič – Túlio – Mikuš (62. Sinjavskij), Qose, Nešický (78. Durosinmi), Bartošák (86. Svoboda) – Papadopulos. Trenér: Páník.
Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, Havel – Bucha (81. Janošek), Kalvach – Sýkora (88. Kaša), Čermák (58. Chorý), Mosquera – Šulc (81. Kayamba). Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME