11.09.2022

Slavia nedala Dynamu šanci, nastřílela mu „půltucet“

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie rozdrtili v osmém kole FORTUNA:LIGY České Budějovice 6:1 a vedou neúplnou tabulku o skóre před mistrovskou Plzní, která má utkání k dobru.

Pražané rozhodli o pohodlné výhře už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl a jednou Ivan Schranz. Po změně stran se za domácí prosadili Lukáš Masopust, Ondřej Lingr a střídající Ewerton, za hosty snížil Roman Potočný. Dynamo hrálo od 65. minuty v oslabení bez vyloučeného Jakuba Hory.

Slavia zvítězila po dvou soutěžních remízách po sobě, naplno bodovala pošesté z posledních sedmi kol a ve čtyřech domácích zápasech ligové sezony vstřelila 23 branek. V příštím utkání nejvyšší soutěže se Pražané za týden představí v Plzni. Jihočeši v lize na Slavii podvanácté za sebou prohráli, v posledních dvou kolech nebodovali a jsou dvanáctí.

„Museli jsme si to zasloužit kvalitou a výkonem, vypadá to jednoduše, ale je za tím spousta práce. Potěšil mě celkově tým, na všech postech jsme podali velice dobrý výkon,“ liboval si trenér Jindřich Trpišovský a v rozhovoru s Radkem Šilhanem vypíchl fazonu Stanislava Tecla

Lukáš Masopust přispěl k jasné výhře Slavie nad Českými Budějovicemi jedním vstřeleným gólem – krásnou ranou levačkou ukončil své dlouhé čekání na přesný zásah. „Byl už jsem z toho trošku nešťastný. Jsem rád, že to tam padlo. Občas se to takhle povede,“ usmíval se po vítězství 6:1. Jak se mu kooperuje s „hyperaktivním“ Davidem Douděrou?

„Slavii ten zápas sedl, hrála výborně, my naopak špatně. Navíc ze šesti gólů jim ještě na čtyři přihrajeme. Přiznám se, že po vyloučení už jsem odpočítával vteřiny,“ prohodil po zápase zklamaný kouč Jihočechů Jozef Weber. Co řekl o rozehrávce v podání svých svěřenců?

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 6:1 (3:0).
Branky:
18. a 45.+1 Tecl, 21. Schranz, 52. Masopust, 66. Lingr, 71. Ewerton – 56. Potočný. Rozhodčí: Křepský – Hájek, Antoníček – Štěrba. Žluté karty: Grič, Potočný, Sluka. Červená karta: 65. Hora (všichni České Budějovice). Diváci: 11 312.
SK Slavia Praha: Mandous – Douděra (68. Usor), Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (73. M. Jurásek) – Tiéhi, Provod (78. Hromada) – Masopust, Lingr (68. Ewerton), Schranz (68. Jurečka) – Tecl. Trenér: Trpišovský.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Sladký, Havel, Králik, Skovajsa – Grič (70. Sluka), Hellebrand (46. Čavoš) – Čmelík (46. Švec), Hora, Potočný (84. Hais) – Zajíc (67. Krch). Trenér: Weber.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME