28.11.2021

Slavia nedala Teplicím šanci a nadále vede

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 16. kole nad Teplicemi 3:0 a v čele tabulky si udržují tříbodový náskok.

Obhájce titulu rozhodl utkání s posledním celkem FORTUNA:LIGY už v úvodním dějství, kdy se trefili Nicolae Stanciu a Jan Kuchta. V 59. minutě byl vyloučen hostující Lukáš Mareček a šest minut před koncem využil přesilovku Švéd Aiham Ousou.

Slávisté si po čtvrteční remíze s Feyenoordem spravili chuť. „Gólů mělo být víc. Na druhou stranu je dobré si to vybrat v takovém zápase, kdy vás nemusí mrzet, že nejste efektivní,“ řekl kouč Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem. Kdo je podle něj neřízená střela?

Aiham Ousou se napevno usadil v obraně Slavie a v sobotním duelu s Teplicemi zaznamenal první branku v sešívaném dresu. V závěru si ve vápně naběhl na centr Srdjana Plavšiče a ve výskoku usměrnil balon do sítě. „Spoluhráči mi to udělali snadné, stačilo jen doklepnout míč do branky,“ poděkoval na dálku za přesnou nahrávku. A jak se cítí po boku Tarase Kačaraby?

Poslední Teplice na hřišti vedoucí Slavie nepřekvapily. Trenér Jiří Jarošík nebyl s předvedeným výkonem spokojený: „Chtěli jsme být rychlejší, důraznější, presovat je. Vůbec se nám to ale nedařilo. Odvážnější jsme byli až po půli. Musíme hrát od stavu 0:0, ne začínat až za stavu 0:2.“


SK Slavia Praha – FK Teplice 3:0 (2:0).
Branky:
16. Stanciu, 42. Kuchta, 84. Ousou. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Mokrusch – Franěk. Žluté karty: Kačaraba – Rezek, Shejbal, Fortelný. Červená karta: 59. Mareček (Teplice). Diváci: 1000 (omezený počet).
Slavia: Mandous – Masopust, Ousou, Kačaraba (62. Plavšič), Oscar – Holeš, Hromada (74. Madsen) – Schranz (56. Lingr), Stanciu, Olayinka (62. Krmenčík) – Kuchta (74. Samek). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal – Mareček, Jukl – Rezek (46. Černý), Krunert, Kodad (64. Fortelný) – Mareš (64. Trubač). Trenér: Jarošík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME