11.05.2022

Slavia neudržela vedení v Ostravě a ztratila naději na obhajobu

FC Baník Ostrava / Petr Kotala

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie v předposledním 4. kole ligové nadstavbové skupiny o titul remizovali v Ostravě 1:1 a ztratili vzhledem k výhře Plzně šanci na zisk čtvrtého mistrovského titulu za sebou.

Pražané před závěrečným kolem ztrácejí nedostižné čtyři body na vedoucí Plzeň, která porazila nováčka Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu 2:0. Slávisté už od 5. minuty vedli brankou Yiry Sora, ještě do přestávky vyrovnal David Buchta. Baník odolal soupeři i ve dvacetiminutovém oslabení po vyloučení Davida Lischky.

„Slavia má vždycky nejvyšší ambice, ale letos byl prostě jeden tým lepší, porazili jsme je v sezoně jen jednou. Po podzimu jsme byli první, ale na jaře jsme to nedokázali udržet,“ hlesl smutně kouč sešívaných Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Davidem Sobiškem. A jak viděl remízu v Ostravě?

Yira Sor byl vyhlášen hráčem utkání. „Přijeli jsme pro tři body, ale dva jsme ztratili a titul má Plzeň. Zasloužili bychom si vyhrát, ale takový je sport, musíme to přijmout,“ smutnil nigerijský rychlík. Zaujal i sympatickým gestem vůči Baníku, svůj gól neoslavil.

Úspěšnou rozlučku s ostravskými fanoušky zažil trenér Tomáš Galásek, pro něhož to byl poslední domácí zápas. „Určitě mám na co vzpomínat. Vážím si toho, že jsem tu mohl být v takové atmosféře a proti tak zkušenému trenérovi,“ pravil bývalý reprezentant.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 1:1 (1:1).
Branky:
32. Buchta – 5. Sor. Rozhodčí: Hocek – Nádvorník, Antoníček – Franěk. Žluté karty: Kaloč, Pokorný, Almási, Ndefe, Laštůvka – Hromada, Holeš. Červená karta: 69. Lischka (Ostrava). Diváci: 8728.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Jaroň (83. Boula), Kaloč, Falta, Klíma (77. Chlumecký), Buchta (77. Smékal) – Almási (90. Kuzmanović). Trenér: Galásek.
SK Slavia Praha: Mandous – Kačaraba (74. Tecl), Ousou, Kúdela (21. Talovjerov), Plavšič (61. Samek) – Hromada (46. Oscar), Holeš – Ševčík, Traoré, Lingr (74. Fila) – Sor. Trenér: Trpišovský.

Sparta při Dočkalově rozlučce nestačila na Slovácko

Fotbalisté Sparty neudrželi doma proti Slovácku vedení a podlehli mu 1:2. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a čtvrtý z posledních pěti. Na Letné v lize prohráli poprvé od loňského ledna po 25 zápasech.

Ligový debut si v dresu Pražanů připsal osmnáctiletý stoper Patrik Vydra, poprvé v základní sestavě v nejvyšší soutěži nastoupil jeho o rok starší spoluhráč a krajní bek Martin Suchomel.

Poslední soutěžní zápas v kariéře na Letné odehrál dnes kapitán fotbalistů Sparty Bořek Dočkal.

AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 1:2 (1:0).
Branky:
31. Hancko z pen. – 54. Holzer, 81. Havlík. Rozhodčí: Křepský – Pečenka, Machač – Orel. Žluté karty: Höjer – Šimko, Vecheta. Diváci: 7093.
AC Sparta Praha: Heča – Suchomel, Vydra, Hancko (46. Vitík), Höjer – Pešek (66. Ryneš), Souček, Karabec, Dočkal (60. Hložek), Haraslín (66. Čvančara) – Minčev (82. Sáček). Trenér: Horňák.
1. FC Slovácko: Borek – Tomič, Kadlec, Šimko (46. Daníček), Kalabiška – Kohút (63. Sadílek), Ljovin, Havlík, Holzer (83. Divíšek) – Vecheta (73. Cicilia), Jurečka (64. Juroška). Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME