02.10.2022

Slavia si došla za jasnou výhrou nad Libercem

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie zvítězili v 10. kole FORTUNA:LIGY nad Libercem 3:0 a snížili náskok vedoucího týmu tabulky Plzně.

Pražané ztrácejí z druhého místa na Viktorii jediný bod, západočeský obhájce titulu ale má k dobru odložené utkání s Brnem. Vršovičtí dali všechny tři góly už v první půli, kdy se trefili Aiham Ousou, Peter Olayinka a nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl.

Slavia oplatila Liberci prohru 0:1 z minulého vzájemného utkání v březnu a doma Slovan v lize porazila počtvrté za sebou. Sešívaní vyhráli i pátý domácí zápas v ligové sezoně a dalai při tom 26 branek.

„Červenobílí“ částečně napravili minulou porážku 0:3 v Plzni a vítězně se naladili na čtvrteční duel Evropské konferenční ligy s Kluží. Liberec naopak potřetí z posledních čtyř kol nebodoval a klesl na pátou příčku.

Všechny tři góly dali Pražané během první půlhodiny zápasu, pak už se víceméně jen dohrávalo. „Měli jsme to dobře rozehrané, ale ke konci jsme to měli dohrát líp. Ubrali jsme z pohybu, nechali jsme jim prostor, mohli nás potrestat,“ prohlásil Jindřich Trpišovský. S Radkem Šilhanem hovořil i o mladých hráčích a hřišti v Edenu.

Mezi střelce se toužil zapsat i Lukáš Provod, ale své šance nevyužil. „Mám velkou chuť. Každý chceme dát gól. Měl jsem tam i velké šance, Petr Ševčík mi dával skvělý balon, takže mě to určitě mrzí, ale hlavní je výhra,“ pravil záložník Slavie, který pomalu nabírá zápasovou praxi.

Liberec musel proti Slavii nastoupit v pozměněné sestavě, chyběli mu kmenoví slávisté, kteří jsou pod Ještědem na hostování. „Bylo vidět, že jsme v takové sestavě hráli poprvé. Slavia na nás vlítla, popravili jsme se i sami, dostali jsme dva góly ze standardek,“ okomentoval obraz hry trenér Slovanu Luboš Kozel.

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 3:0 (3:0).
Branky:
16. Ousou, 23. Olayinka, 29. Tecl. Rozhodčí: Starý – Caletka, Vodrážka – Szikszay. Žluté karty: Usor – Rondić, Mészáros. Diváci: 11 376.
SK Slavia Praha: Kolář – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Hromada – Provod (75. Oscar), Ševčík (63. Usor), Ewerton (63. Jurečka), Olayinka (88. Nikl) – Tecl (76. Sor). Trenér: Trpišovský.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis – Fukala (63. Varfolomejev), Červ, Frýdek (75. Polyák), Mikula – Mészáros (63. Preisler), Višinský (75. Rabušic) – Rondić (34. Kozák). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME